Wait, what? Heb je met een pony meer matches op Tinder?

Tinder is een van de grootste rages van de afgelopen tijd. Lekker ongegeneerd mensen kijken is altijd leuk en wie weet houd je er toch nog een leuke date aan over.

Natuurlijk plaats je altijd een van de mooiste selfies op Tinder. Maar zou het kunnen dat een pony je aantrekkelijker maakt voor Tinder guys?

Experimentje
Om hierachter te komen ging Catherine Quinn O’Neill van Allure opzoek naar een dame die al een tijdje een pony wilde laten knippen. Nadat de juiste persoon was gevonden, was het tijd voor een bezoek aan de kapper. Voordat de dame in kwestie de pony had laten knippen had zij 48 matches op Tinder, waarvan 32 mannen daadwerkelijk met haar op de chat zat. Nadat ze haar pony had laten knippen kreeg ze 84 matches (!) waarvan 42 mannen met haar in personal touch kwamen.

Maar waarom?
Een echt duidelijke verklaring waarom de matches verdubbeld zijn is er niet echt. Het is meer het geval dat mannen weten waar ze opvallen. Als een man duidelijk valt op vrouwen met een pony, kunnen ze dit makkelijker toepassen op bijvoorbeeld Tinder. Mannen die niet echt een voorkeur hebben voor vrouwen met een pony zullen deze dames sneller overslaan. ‘Als je duidelijker weet waar je op valt, zul je meer succes boeken op datingsites’, zegt Christian Rudder in het boek Datacalysm.

Nu hoef je echt niet gelijk naar de kapper te sprinten om een pony te laten knippen, kies alleen voor een pony als jij het écht wilt. Je bent namelijk op je mooist als jij je super zelfverzekerd over jezelf voelt. Én dat is pas echt sexy.

Toch wel een pony deze zomer? Zo rock jij hem sowieso.

Reageer op artikel:
Wait, what? Heb je met een pony meer matches op Tinder?
Sluiten