Yasmine Esser
Yasmine Esser Nieuws 21 juli 2017

Heb jij een favo collega? Een werk-BFF maakt je succesvoller

Vaak heb je wel één collega die jouw maatje is. Met wie je het net wat beter kan vinden. Jullie hebben aan één blik genoeg, liggen soms dubbel over niets en roddelen stiekem over je baas of andere collega’s. Je zou haar voor geen goud willen missen om haar gezelligheid. Maar guess what, zij maakt je ook succesvoller.

Omhels je werk-bestie nog maar even. Of trakteer haar vanavond bij de vrijmibo op een wijntje. Want je allerliefste collega is goed voor je carrière.

Dit blijkt uit een onderzoek van Harvard Business Review en de Rutgers University. Volgens de onderzoekers verbetert het hebben van een beste vriendin op het werk je prestaties significant. Is dat even leuk meegenomen.

Je lievelingscollega is goed voor je carrière

Hoe dat kan? Je vraagt eerder advies aan iemand die je als een vriendin beschouwt. Ook neem je eerder wat van haar aan.

Verder kan het positief zijn als je werk-bestie op een andere afdeling werkt. Zo krijg je immers meer informatie over wat er allemaal gebeurt in het bedrijf. En die informatie kun je weer gebruiken om je werk beter te doen.

Tja, je zult waarschijnlijk ook langere pauzes nemen, onder werktijd kletsen of chatten en je soms even minder goed kunnen concentreren. Maar dat valt allemaal in het niet bij de positieve kanten van het hebben van een heel leuke collega.

Reageer op artikel:
Heb jij een favo collega? Een werk-BFF maakt je succesvoller
Sluiten