Heb jij sproetjes? Volg deze 4 make-up tips op voor een prachtig gezicht

Dames met sproetjes, wees ontzettend trots op die kleine leuke stipjes. Ze behoren tot één van de zeven schoonheden. Daarom: nooit wegwerken met foundation. Om jouw gezichtje mooi te laten uitkomen hebben we vier plus één tips op een rijtje gezet. Hallo prachtig gezicht.

1. Je kleur foundation

Als je over je gehele gezicht sproetjes hebt, kun je het beste kiezen voor een foundation die qua kleur tussen je sproetjes en je huid valt. Als je namelijk te licht gaat, kunnen je sproetjes grijs uitvallen. Heb je meer sproetjes op je wangen? Gebruik dan twee verschillende kleuren foundation om zo te voorkomen dat je echt een duidelijk verschil krijgt tussen je gezicht en je hals/borst. Nooit een te zware foundation kiezen, geef je sproetjes lucht om er tussendoor te komen.

2. Bronzer

Het mooiste voor dames met sproetjes is een bronzer die koel oogt. Anders komt de kleur te snel overeen met de kleur van je sproetjes. Ook is het mooi om in plaats van een bronzer een koele roze blush op te doen, dit zorgt namelijk voor een mooi contrasterend effect.

3. Lippenstift

Het kan zijn dat je rondom je mond en zelfs op je lippen een aantal sproetjes hebt zitten. Dan kun je nog zo dik smeren, maar je blijft ze zien. Wat kun je daartegen doen? Kleur eerst je lippen geheel in met lipliner en breng vervolgens je lippenstift aan. Teveel? Dan kun je ook gewoon de sproetjes op je lippen met een nude lipliner aanstippen en er vervolgens met lippenstift overheen gaan. Super handig!

4. Acné verbergen

Alleen foundation gaat waarschijnlijk niet de truc zijn. Breng in plaats daarvan een gele concealer aan om de roodheid van een plekje te verbergen. Doe dit echter wel pas nádat je je foundation hebt opgebracht, anders smeert het waarschijnlijk allemaal uit. Breng vervolgens een klein beetje transparante poeder aan om alles op zijn plek te houden.

En als je dan toch een keer je sproetjes wil verbergen:

Hoe leuk ze ook zijn, soms wil je gewoon even niet schattig zijn en je sproetjes verbergen. Maar grijp dan alsjeblieft niet meteen naar de zware foundations en concealers. Je moet met kleur werken en de beste daarvoor zijn de kleurentonen abrikoos/ perzik en andere kleuren met gele ondertonen. Gebruik het iets dikker op de plekken van je sproetjes en ietsje minder op de plekken zonder sproetjes. Hierna kun je voorzichtig laagjes gaan bouwen met je originele foundation. Blijf uitkijken dat het niet te dik wordt.

Reageer op artikel:
Heb jij sproetjes? Volg deze 4 make-up tips op voor een prachtig gezicht
Sluiten