Heeft je favoriete nagellak zijn beste tijd gehad? Zo wek je hem weer tot leven

We hebben allemaal dat ene potje. Dat ene potje met die perfecte rode/zeegroene/strakblauwe/diepzwarte nagellak die we het liefst iedere dag zouden opdoen. Maar er komt een moment (vaak door het overmatige gebruik) dat je favoriete nagellak stroperig en brokkelig wordt. En dan?

Het is geen wonder, want je hebt het potje al zo vaak gebruikt dat alle lucht ervoor heeft gezorgd dat je nagellak zo snel tot zijn einde kwam. Gelukkig is er nog geen reden tot paniek, want je kunt je nagellak op deze manier meerdere keren nog een laatste beetje leven inblazen.

De truc

De truc zit hem allemaal in het kwastje. Neem het kwastje van je lievelingsnagellak en dek het potje af met een stukje zilverpapier om verdere uitdroging te voorkomen. Pak vervolgens een shotglaasje (waar je nooit meer uit mag drinken) en vul hem met aceton. Gebruik geen plastic, want aceton is zo bijtend dat het zelfs plastic oplost.

Schoonmaken

Draai vervolgens je kwastje rond in het badje met aceton totdat de brokjes nagellak van het kwastje afvallen. Gebruik een stukje oude stof om het kwastje nog even mee na te wrijven zodat werkelijk alle nagellak van het kwastje is verwijderd. Probeer het nooit met een watje, want dan kun je je kwastje net zo goed weggooien dankzij alle pluisjes.

En ta da..

Klaar? Doe dan het nog natte acetonkwastje terug in het potje nagellak. De aceton die zich nog aan het kwastje bevindt zorgt ervoor dat de nagellak in het potje zelf ook nog iets uitdunt. Je kunt dit trucje ongeveer drie keer toepassen voordat het echt tijd wordt om een nieuw potje te gaan kopen. Maar hé, in het ergste geval is er toch niks mis met het zoeken naar een nieuwe lievelingsnagellak?

Reageer op artikel:
Heeft je favoriete nagellak zijn beste tijd gehad? Zo wek je hem weer tot leven
Sluiten