Ahum: Dit is de invloed van 2 weken lang terrasjes pakken op je lichaam

Het is zomer dus zetten we graag de bloemetjes buiten. Als de zon schijnt is het verleidelijk om meteen een terrasje te pakken. En op vakantie is het helemaal vaste prik: een vakantiedag zonder terrasje, is een dag niet geleefd.

Het is vrijwel het enige dat we doen ’s avonds. En daarom is het de afgelopen tijd vast wel eens door je hoofd gegaan dat je toch net iets meer suikers binnen krijgt (wijn) en net iets te weinig groentes (hallo frietjes met een fijn stukje vlees of vis). En ondanks dat terrassen echt heel leuk is, heeft het inderdaad een iets minder fijn effect op je lichaam.

1. Slechte invloed op je gezondheid

Alcohol en ongezond voedsel, niet echt de beste combinatie. Alcohol heeft een negatief effect op je immuunsysteem waardoor je vatbaarder bent voor ziektes als bijvoorbeeld een verkoudheid. Ja dit kan ook in de zomer.

Daarnaast heeft alcohol en ongezond voedsel een negatief effect op je organen. Zoals je maag, hart-en bloedvaten, lever en hersenen. En we willen je niet helemaal laten schrikken, maar hoe meer alcohol je keer drinkt, des te groter het risico op schade. Want alcoholgebruik heeft invloed op bijna alle organen in het lichaam. Misschien kun je toch af en toe beter je alcohol inruilen voor een watertje met een limoentje.

2. Je ziet er minder mooi uit

Allereerst krijg je een opgeblazen lichaam na al die alcohol. Je buik staat boller, en je gezicht ziet er pafferig uit de volgende ochtend. Dan hebben we het nog niet over je rode ogen, wallen en donkere kringen als je pech hebt. Door het ongezonde eten heb je grotere kans op puistjes en andere onzuiverheden. En dat vinden we alles behalve leuk. Als laatste wordt je huid ook nog eens grauwer omdat het niet genoeg gehydrateerd bent door een tekort aan vocht. Ai.

3. Je krijgt minder vitamines binnen

Bitterballen, tapas, dat zijn voornamelijk de hapjes die je deelt met je vriendinnen op het terras. Want wijn is fijn en een kaasplankje voelt zich liever niet alleen. Wanneer was het de laatste keer dat jij wat degelijke groentjes naar binnen werkte? Alweer een paar dagen geleden? Oeps.

4. Je hebt minder zin om te sporten

Allereerst is het heel verleidelijk om te kiezen voor een terrasje in plaats van de sportschool. Helemaal met temperaturen die rond de 30 zijn. Maar ook als je niet kiest voor het terras maar de avond daarvoor wel tot laat op een terrasje hebt gezeten, zul je merken dat je minder zin hebt om te sporten. Een kater helpt niet en je weet hoe zwaar je les of routine wordt als de alcohol van gister nog in je bloed zit.

En eigenlijk weet je dat je door al die terrasjes juist extra lessen nodig hebt. Of een keertje extra zou moeten gaan..

De zomer is heerlijk en we genieten er volop van, maar bestel af en toe een watertje, of kies voor groenten met hummus in plaats van bitterballen. Frisser, gezonder en vaak ook nog lekkerder. En sleep jezelf ’s ochtends naar de sportschool ook als je een kater hebt, dan heb je dat in ieder geval gehad voor de uitnodigingen binnen komen stromen voor weer een nieuw terrasje.

Reageer op artikel:
Ahum: Dit is de invloed van 2 weken lang terrasjes pakken op je lichaam
Sluiten