Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Gezondheid 20 sep 2014
Leestijd: 1 minuut

Heerlijke etenswaren waarvan je niet verwacht dat ze glutenvrij zijn

Glutenvrij eten. Naast dat het een geheel nieuwe hype is geworden, is het voor sommige gewoon noodzakelijk glutenvrij te eten. Gluten kunnen namelijk bepaalde reacties oproepen zoals buikpijn. Dus, voor alle hype-eters en dames met glutenallergieën: een lijstje met opvallende producten die je gewoon mag eten.

Macarons

Deze geweldige en vooral prachtige zoetigheden mag je met een glutenallergie gerust eten. Ze worden namelijk voornamelijk gemaakt van suiker en amandelen. Niet het allergezondste alternatief, maar hé, we zijn al zielig genoeg met onze glutenallergie of hip dieet.

Rijst

Welke vorm van rijst dan ook, het is veilig. Wel blijft zilvervliesrijst een stuk gezonder dan witte rijst. Let wel op met je sushi, want in de rijstazijn wil nog wel eens gluten zitten, net zoals de soja waar je je heerlijke hapjes in dipt.

Aardappelen

Hoewel veel mensen denken dat aardappels gluten bevatten, is het tegendeel waar. Dit betekent dat je dus met een gerust hart aardappeltjes uit te oven kunt maken zonder je er schuldig over te voelen (tenzij je er meteen de citroenmayonaise bijpakt, dan hebben we niets gezegd).

Marshmellows

Oh YES. Zoveel snoepjes zijn al out of the question, maar marshmallows mag je tot in de eeuwigheid eten (eh nouja, totdat je het aan je figuurtje gaat zien).

Haver

Perfect voor een gezond ontbijtje is een havermoutpapje met kaneel en blauwe bessen. Ook kun je het los door je yoghurt gooien. Let wel goed op bij de verpakking, want soms wordt haver nog wel eens met het een of ander gemengd. Check dus altijd even of er glutenvrij op staat.

Mais

Mais kun je ondanks dat het een graan is, ongestoord eten. Zeg maar hallo tegen de lekkere maiswrapjes en salades!

Reageer op artikel:
Heerlijke etenswaren waarvan je niet verwacht dat ze glutenvrij zijn
Sluiten