I’m not crying, you are: 10 heerlijke huilfilms op Netflix

Ken je van die momenten waar je jezelf lekker wilt opkrullen op de bank met een dekentje en een potje wilt huilen? Tsja, het klinkt misschien gek – maar wij begrijpen deze momenten heel goed. Soms wil je gewoon helemaal in een film duiken. De huilfilms waar je helemaal meeleeft met de spelers zijn het beste. We hebben een lijstje gemaakt met 10 heerlijke huilfilms op Netflix.

Stop met zoeken, dít zijn ze.

Huilfilms op Netflix

Pak je popcorn, dekentje en box met tissues erbij – verder heb je niks nodig.

1. Someone great

Deze film heeft niet alleen een hoog huil-gehalte, het is daarnaast ook nog een onwijs grappig. Je emoties worden dus als een achtbaan heen en weer gegooid. Stiekem vinden we dit heerlijk.

Deze huilfilm gaat over een meisje die net uit een negen jaar lange relatie komt. Ze heeft een baan gekregen in een andere stad en haar vriend wilde niet met haar mee. Om deze reden nemen haar twee beste vriendinnen haar mee voor een laatste legendarische avond in NYC.

2. My sisters keeper

Wauw, als je deze film nog niet gezien hebt, dan weet je wat je te doen staat. In ons lijstje huilfilms staat deze écht wel ergens aan de top. Dit hartverscheurende verhaal moet je gezien hebben.

Het gaat over een voormalige advocate die weer in de rechtzaal beland omdat zij en haar man worden aangeklaagd door hun 11-jarige dochter. Dit 11-jarige meisje eist de macht over haar eigen terug – ze is namelijk geboren om te helpen bij de genezing van haar zus, die kanker heeft.

3. The Impossible

Als je graag wilt huilen, is dit ook een goede optie. The Impossible gaat over de schrijnende ervaring van een familie die de tsunami in Zuidoost-Azië meemaakt in 2004. Terwijl de familie op vakantie is gebeurt het onmogelijke – de familie wordt uit elkaar gerukt door de tsunami en moet hun weg terug naar elkaar zien te vinden.

4. The Green Mile

Als je dit geen huilfilm vind, dat weten wij het ook niet meer. In deze film staat een man terecht op death row. Maar hij is onschuldig. Een gevangenisbewaarder (
Tom Hanks) ontdekt dit en probeert in alle macht het te voorkomen.

5. Holding the man

Poeh, deze huilfilm hoort zeker thuis in dit rijtje. Holding the man gaat over twee jongens in Australië in de jaren 70 die verliefd op elkaar worden. Ze komen obstakels in hun 15 jaar durende relatie te boven tot een nieuwe crisis op hun pad komt.

Zakdoekjes ready?!

6. The Notebook

Een classic huilfilm – die we waarschijnlijk allemaal we kennen. Kleine tip: het is helemaal niet erg om deze nog een keertje te bekijken, niemand houdt je tegen 😉 Het liefdesverhaal tussen Noah en Allie laat ons elke keer weer huilen.

7. The Pursuit of Happyness

Wauw deze huilfilm met Will en Jaden Smith is ge-wel-dig. The Pursuit of Happyness gaat over Chris en zijn zoon die uit huis worden gezet. Er breken moeilijke tijden aan wanneer Chris een onbetaalde stageplek bij een beursvennootschap accepteert. In deze film leef je helemaal mee met Chris en zijn zoon.

8. Marriage Story

Een Oscar winnende film die niet mag missen in dit rijtje van huilfilms. Deze film geeft een kijk op een warm en indringend huwelijk dat stukloopt en een familie die samenblijft.

9. 50/50

50/50 is een onwijs meeslepende huilfilm. Het gaat over een verder gezonde twintiger die een vroege midlifecrisis krijgt als er bij hem kanker wordt geconstateerd. Hij heeft nog maar 50% om te overleven. Hoe hij dit aanpakt zie je in deze geweldige huilfilm.

10. Lion

De 5 jaar oude Saroo klimt op een trein en valt in slaap, waardoor hij ver van huis raakt en geadopteerd wordt door een Australisch koppel. 25 jaar later gaat hij opzoek naar zijn biologische ouders, die geen idee hadden waar hij was.

Een hartbrekend verhaal, waar je zeker zakdoekjes bij nodig hebt.

Lees ook: Wij vertellen: kan de musicalfilm The Prom alle verwachtingen waarmaken?

Reageer op artikel:
I’m not crying, you are: 10 heerlijke huilfilms op Netflix
Sluiten