Joke-Jiers Botma
Joke-Jiers Botma Life 19 dec 2016

Heh? Blauwe ogen zijn éigenlijk ook bruin

Oké, alsof we nog niet genoeg mind fucks hebben gehad in 2016 spant dit nieuws toch wel de kroon. Zo blijkt dat iedereen eigenlijk bruine ogen heeft. Ook als je blauw in de spiegel ziet.

De schuld van melanine

Zoals we al wisten is melanine verantwoordelijk voor onze haarkleur en huidskleur. Maar ook voor de kleur van onze ogen. Er zitten namelijk ook miniatuur melanine cellen in de iris van het oog, wat bepalend is voor de kleur.

´Het is net hoe het licht in je ogen valt´

Helemaal logisch toch? Maar nu komt het shockerende nieuws:
Er bestaat maar één shade van melanine en dat is bruin. Het enige verschil is, is dat de één meer melanine in de ogen heeft dan de ander. En hoe meer melanine je in je ogen hebt, hoe donkerder je ogen zijn.

Maar ook licht speelt een factor, melanine absorbeert licht. Oftewel, hoe meer melanine je in je ogen hebt (oftewel: hoe bruiner je ogen), hoe minder licht het toe laat.

En je raadt het al, bij ´blauwe´ ogen is het precies andersom. Die ogen bevatten minder melanine waardoor de ogen minder licht absorberen. Deze ogen weerkaatsen juist het licht.

Dit is de zogenaamde verstrooiing. Wanneer het licht wordt verspreid, weerspiegelt het terug met kortere golflengten. En als je kijkt naar het kleurenspectrum, komen kortere golflengtes overeen met de kleur blauw.

Die blauwe ogen zijn niets meer dan een mind fuck

Die blauwe ogen zijn dus niets meer dan een mind fuck. Bedenk je daarom nog maar een keer als je verdrinkt zijn helderblauwe eh, bruine ogen..

Ook een leuk nieuwtje:
Onderzoek bewijst dat mensen met blauwe ogen allemaal dezelfde voorvader hebben

Reageer op artikel:
Heh? Blauwe ogen zijn éigenlijk ook bruin
Sluiten