Jorine Beemster
Jorine Beemster Life 14 nov 2018

Heb jij een hekel aan kerst? Met deze reisjes ontloop jij de kerstdrukte

Familiebezoekjes, uitgebreide kooksessies, hysterische kerstinkopen en lief bedoelde kerstkaarten. Krijg jij hier ook de kriebels van? Dan wordt je heel blij van dit artikel. Er zijn namelijk landen waar geen kerst gevierd wordt of waar het zelfs verboden is.

Dus is kerst voor jou niet the most wonderful time of the year? Dan komen hier wat tips.

Israël

Als je het kerstverhaal een beetje kent, weet je dat de Israëlische steden Jeruzalem, Nazareth en Bethlehem belangrijke plaatsen zijn in het verhaal. Toch wordt er in dit land geen kerst gevierd. Misschien is deze bestemming niet het eerste waar je aan denkt bij vakantie, maar het is zeker de moeite waard. Ga helemaal los in Tel Aviv of kom cultuur snuiven in het oude centrum van Jeruzalem.
hekel kerst reisjes

Malediven

Laat de rest in Nederland maar lekker stressen. Op deze prachtige eilanden doe jij namelijk het compleet tegenovergestelde: chillen op een bedje op een van de parelwitte zandstranden met helderblauw water zónder kerstversiering om je heen. Of ontdek dit magische tafereeltje.
hekel kerst reisjes

Rusland

De Russen pakken alles net even anders aan. En dus ook als het gaat om kerstvieren. Ze houden zich aan een andere kalender waardoor 25 en 26 december voor hun doodnormale werkdagen zijn. Kerst wordt bij hun op 7 januari gevierd. Ondanks dat Rusland misschien niet bovenaan je bucketlist staat, is het echt verrassend mooi.
hekel kerst reisjes

Japan

Kerstmis in Japan is geen nationale feestdag en van een Tweede Kerstdag hebben ze al helemaal nooit gehoord. Nee, Japan vat kerst heel anders op. Kerst in Japan is te vergelijken met Valentijnsdag hier in Nederland. De restaurants zitten deze dag vol met verliefde stelletjes. Geen vriendje? Geen probleem, daar hebben de Japanners nog iets veel leukers op verzonnen: Kentucky Fried Chicken. Sommigen filialen ontvangen al maanden van tevoren reserveringen.
hekel kerst reisjes

Thailand

Er is altijd een reden om naar Thailand te gaan en dus ook om kerst te ontlopen. Vervang het vijfgangendiner voor de verandering eens door een pad thai met vers geplukt fruit als toetje. Daarnaast is het regenseizoen rond deze tijd net afgelopen waardoor Thailand op z’n groenst is. Wat houd je nog tegen?
hekel kerst reisjes

LEES OOK: Wow! Als je deze 4 dagen rond Kerstmis vrij neemt, heb je 12 dagen vakantie

Reageer op artikel:
Heb jij een hekel aan kerst? Met deze reisjes ontloop jij de kerstdrukte
Sluiten