Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Love 6 feb 2019

Deze man schreef 20 ge-wel-di-ge liefdesadviezen die iedereen zou moeten kennen

Af en toe kom je een man tegen in het leven die de vrouw, de liefde en relaties blijkbaar van A tot Z snapt. Een man die een hallelujah, een amen en een omhelzing verdient. Gerald schreef de volgende liefdesadviezen op nadat zijn scheiding nét rond was. Omdat hij graag dingen anders had gedaan. En dat besef kwam op het moment dat hij haar al kwijt was.

‘Obviously, I’m not a relationship expert. But there’s something about my divorce being finalized this week that gives me perspective of things I wish I would have done different: After losing a woman that I loved, and a marriage of almost 16 years, here’s the advice I wish I would have had…’
– Gerald Rogers

1. Draag haar op handen. Stop nooit met daten

Neem haar nooit voor lief. Toen je met haar trouwde heb je beloofd dat je haar hart bij je zou dragen en zou beschermen. Het is de grootste schat die je ooit toevertrouwd wordt. Zij heeft jou gekozen. Vergeet dat nooit. Wordt daarom nooit lui wat betreft de liefde en blijf haar mee uitnemen.

2. Bescherm je eigen hart

Zoals je haar hart beschermt, is het ook belangrijk je eigen hart te beschermen. Hou van jezelf, hou van de wereld. En bewaar een klein plekje in je hart waar niemand anders bij mag, behalve je vrouw. Bewaar dat plekje altijd voor haar, nodig haar uit om dat stukje van jou te leren kennen en weiger om iemand anders toegang te geven tot dat stukje.

3. Word opnieuw verliefd en nog een keer en nog een keer

Je bent continu aan het veranderen. Je bent niet meer dezelfde na een aantal jaar. Iedereen verandert. En die verandering kun je niet tegengaan. Kies daarom elkaar iedere dag opnieuw. Ze hoeft namelijk niet bij je te blijven. En als je niet goed voor haar zorgt, geeft ze haar hart misschien aan iemand anders, of sluit ze je buiten. Dan loop je het risico dat je haar hart nooit meer terug krijgt. Vecht voor haar liefde, net zoals je dat deed toen je haar net ontmoette.

4. Probeer altijd het beste in haar te zien

Richt je op de dingen van haar waar je heel gek op bent. Waar je op focust, dat zal uitvergroot worden. Als je je alleen maar richt op datgene wat je dwars zit, dan zal dat het enige zijn wat je nog ziet. Als je je echter focust op datgene waarom je haar zo lief hebt, dan zal je daar naar gaan leven. Focus je op het punt waar je niets anders meer ziet dan liefde, en besef je heel goed dat je de gelukkigste man op aarde bent om een vrouw als haar te hebben.

5. Verander haar niet, dat is niet jouw taak

De enige taak die jij hebt is om van haar te houden zonder dat je haar wil veranderen. En als ze ooit verandert, zorg dat je ook verliefd wordt op de verandering. Of het nou is wat jij wil of niet.

6. Neem verantwoordelijkheid

Neem de volledige verantwoordelijkheid voor je eigen emoties. Het is niet de taak van je vrouw om jou gelukkig te maken. Ze kan je ook niet verdrietig maken. Jij bent verantwoordelijk voor je eigen geluk. En als je dat vindt, dan zul je dat ook weer terugzien in jullie relatie.

7. Geef haar nooit de schuld als jij kwaad wordt

Geef je vrouw NOOIT de schuld als JIJ gefrustreerd of boos bent. De oorzaak is namelijk iets dat getriggerd wordt in jou zelf. En dat zijn jouw emoties, en daarom is het ook jouw verantwoordelijkheid. Als je deze negatieve emoties voelt, neem dan de tijd. Tel bijvoorbeeld tot tien en zorg dat je bij jezelf te rade gaat waarom je voelt wat je op dat moment voelt. Jij voelt je aangetrokken tot deze vrouw omdat zij het beste bij jou past. Zij confrontreert jou met jouw tekortkomingen. Los ze op zodat je niet meer meer opnieuw getriggerd wordt.

8. Laat haar

Wanneer ze verdrietig is of sip, is het niet jouw taak om dat op te lossen. Het is je taak om haar vast te houden en haar te laten weten dat het goed komt. Laat haar weten dat je begrijpt wat ze zegt, dat ze belangrijk is en dat jij er voor haar bent. Een vrouw kan heftige emoties hebben die van links naar rechts gaan. Laat het gebeuren, en wees zelf sterk. Dan zal ze namelijk haar ziel voor jou openen. REN NOOIT WEG. Zorg dat je er voor haar bent, wees sterk en vertel haar dat je niet weggaat. En probeer er vooral achter te komen wat achter haar woorden en emoties zit. Graaf dieper.

9. Wees een beetje gek

Neem jezelf niet zo serieus. Maak haar aan het lachen. Lachen maakt alles makkelijker.

10. Vul haar iedere dag aan

Leer de taal van de liefde en zorg dat zij weet hoe speciaal zij is voor jou, hoe erg je haar waardeert en haar lief hebt. Vraag of ze een lijst opstelt met 10 DINGEN waardoor zij zich geliefd voelt. Herinner deze dingen en maak het je prioriteit iedere dag om haar een koningin te laten voelen.

11. Wees aanwezig

Geef haar niet alleen je tijd, maar ook je focus, je aandacht en je ziel. Doe wat er nodig is om je hoofd leeg te maken zodat als je met haar bent, je ook echt met alle aandacht bij haar bent. Behandel haar zoals je meest waardevolle client ooit. Dat is ze namelijk.

12. Bevredig haar seksueel

Wees een man voor haar. Toon je mannelijkheid, je kracht en penetreer haar tot in het diepste van haar ziel. Bedrijf de liefde met haar, dat is wat ze wil. Zo weet ze dat ze je volledig kan vertrouwen.

13. Wees geen idioot

Zorg dat je geen idioot bent, en wees ook niet bang om een idioot te zijn. Jij zal fouten maken en zij ook. Zorg dat je geen grote fouten maakt, leer van de kleine fouten die je wel maakt. Je hoeft namelijk niet perfect te zijn. Zorg alleen dat je geen domme dingen doet.

14. Geef haar ruimte

De vrouw is zo goed in het geven, dat ze er af en toe eraan herinnert moet worden dat ze tijd voor haarzelf moet nemen. Soms heeft ze dat echt nodig. Geef haar die ruimte en ze komt volledig opgeladen weer terug. Tijd voor jezelf nemen is belangrijk, zeker als je kinderen hebt. Ruimte om jezelf te vinden af en toe ook.

15. Toon je kwetsbaarheid

Je hoeft het niet allemaal perfect voor elkaar te hebben. Deel je angsten en gevoelens en erken je fouten.

16. Wees open

Als je haar vertrouwen wil moet je bereid zijn ALLES te delen. Helemaal de dingen die je eigenlijk niet wil delen. Het vergt moed om honderd procent van iemand te houden. Open je hart en laat haar toe. Ook als je niet weet of ze datgene wat ze allemaal zal ontdekken wel aan kan. Een onderdeel van die moed is om te zorgen dat zij jou ook volledig lief kan hebben en daarvoor moet ze alles van jou weten. Zowel de positieve als negatieve dingen. LAAT JE MASKER VALLEN: als je het gevoel hebt dat je bij haar een masker moet opzetten, en altijd maar perfect moet zijn, dan zul je nooit de allesverslindende liefde ervaren.

17. Blijf samen groeien

Zorg dat je gezamenlijke doelen vindt en opstelt, dat je dromen deelt, en visies maakt over de toekomst. Werk daar samen aan.

18. Maak je geen zorgen over geld

Geld is een spel, vind manieren om samen te werken als team om het spel te winnen. Het helpt niet als een teamgenoot vals speelt. Doe dit dan ook niet. Zorg dat je een manier vindt om elkaar te versterken. Dat is de enige weg naar de overwinning.

19. Vergeef onmiddelijk

Vergeef onmiddel en focus op de toekomst in plaats van oude koeien uit de sloot te halen. Hou niet vast aan het verleden. Dat zorgt er namelijk alleen maar voor dat jullie stil blijven staan in de relatie samen. VERGEVEN IS VRIJHEID. Zorg dat je het achter je laat en kies om lief te hebben.

20. Kies altijd voor de liefde

Eigenlijk is dit het enige advies dat je écht nodig hebt. Als je al deze geboden zou opvolgen, dan is er niets wat je huwelijk/relatie in gevaar kan brengen. Liefde overwint immers alles.

AMEN.

Reageer op artikel:
Deze man schreef 20 ge-wel-di-ge liefdesadviezen die iedereen zou moeten kennen
Sluiten