Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Love 17 jul 2015

Heldin: 9 x waar je je beste vriendin voor zou willen bedanken

Je beste vriendin en jij, twee handen op één buik. Jullie zouden bijna zusjes kunnen zijn. Al jarenlang doen jullie alles samen, weet ze alles van je en kun je je een leven zonder haar niet voorstellen. Maar, vertel je haar dat ook wel eens?! Want dat verdient ze zonder meer.

1. Dat ze er altijd maar dan ook echt altijd voor je is
En vooral in de tijden dat je haar keihard nodig hebt. Vaak zijn dat de tijden dat het iets minder gaat. Dat je vervelend nieuws hebt gekregen of er helemaal doorheen zit. Maar ze is er ook voor je als je niet meer weet wat je met jezelf aan moet omdat je zo gruwelijk verliefd bent. Ze doet boodschappen voor je als je ziek bent en ze houdt ook nog eens je haar omhoog als jij iets te diep in het glaasje hebt gekeken en je avondeten niet wil blijven zitten. Ja ze is er echt altijd. En dat is zo ongelooflijk veel waard.

2. Voor haar geweldige adviezen
Ze is je hulplijn, en echt 24/7. Over nieuwe kleding, make-up keuze, kapsels, maar ook over de mannen die jij uitkiest. Ze lijkt bijna op een superheldin. Ze weet altijd antwoord en haar advies klopt altijd en helpt je altijd verder.

3. Voor het feit dat ze jou altijd aanvoelt
Het is heel fijn als je allerbeste vriendinnetje jou altijd aanvoelt. Ze voelt als je er even doorheen zit waardoor ze weet wanneer het tijd is voor ladingen chocola en/ of ijs. Ze weet wanneer je verdrietig bent, wanneer je heel blij bent, of wanneer je verliefd bent. En dat laatste is echt wel eens irritant. Maar ze ziet het niet alleen aan je, ze weet het. En daardoor is zij het allerbeste maatje wat je je ooit maar kunt indenken.

4. Dat ze altijd een lach op je gezicht weet te toveren
Samen giechelen, of keihard de slappe lach hebben. Met haar kun je het altijd. Jullie hebben altijd wel iets waarvan jullie he-le-maal in een deuk liggen. En ook als je even niet meer kunt lachen, weet zij je weer aan het lachen te maken. Hallelujah.

5. Dat ze altijd eerlijk is
Soms is de waarheid hard. En soms krijgen jullie er ruzie over. Maar ze zeggen niet voor niets dat eerlijkheid het allerlangste duurt. Het is veel fijner als je weet dat ze altijd de waarheid spreekt, altijd eerlijk tegen je durft te zijn, dan dat jullie vriendschap uit leugens bestaat. Op je beste vriendin wil je blind kunnen vertrouwen, en eerlijkheid is daar een héél groot onderdeel van.

6. Voor het feit dat ze altijd d’r telefoon opneemt
Altijd als je haar belt neemt ze haar telefoon op. En als ze toch even niet opneemt, dan belt ze je altijd binnen vijf minuten terug. Hallo we hebben die telefoon toch ook niet voor niets? Maar extra credits voor het feit dat ze altijd reageert.

7. Dat jullie soms geen woorden nodig hebben
Oh dit is zo zo zo fijn. Dingen die je niet hardop hoeft te zeggen maar waarbij jullie aan één blik genoeg hebben. Als ze je moet redden uit de klauwen van een griezel waar je niet vanaf komt in de kroeg. Of als je een gebroken hart hebt, en het is genoeg als zij er gewoon is. Je hebt geen woorden nodig.

8. Dat ze je ogen is als jij even niet ziet
En daarmee bedoelen we, als de drank je view op mannen even iets te blurry heeft gemaakt bijvoorbeeld. Die ene jongen die je normaal niet ziet staan lijkt dan opeens je Prins Charming. Gelukkig ziet zij nog steeds scherp en kan ze je helpen om je ogen te zijn die bij jou even dichtzitten. Ook fijn als je dingen kwijt bent, zij weet altijd waar ze liggen.

9. Ze zorgt dat je veilig thuis komt na avondje gedronken te hebben
Als je blikveld blurry is omdat je iets te diep in het glaasje hebt gekeken, dan is het vaak ook moeilijk om nog veilig thuis te komen. Zij zorgt er wel voor. Ze brengt je naar huis, weet welke sleutel ze moet gebruiken om naar binnen te komen en legt je desnoods op je bed neer. Ze is er altijd.

Bij deze lieve beste vriendin: Dank je wel, voor al je liefde, je vriendschap en je onvoorwaardelijke steun.

Reageer op artikel:
Heldin: 9 x waar je je beste vriendin voor zou willen bedanken
Sluiten