Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Beauty en Style 16 sep 2015
Leestijd: 2 minuten

Aha, zó heb jij de hele dag plezier van volume in je haar

Yes, als je ‘s ochtends thuis je haar doet zit het altijd perfect. Lekker veel volume, mooie krullen, je bent klaar om te gaan. Totdat je naar buiten stapt en de boel in één keer helemaal inzakt. Gelukkig kan dat anders. Haarstylist Natasha Leibel (onder andere haargoeroe van Meghan Trainor) vertelt precies welke drie simpele stappen nodig zijn om de hele dag plezier van volume in jouw haar te hebben.

Voorbereiding
Als je wilt dat je haar de hele dag zijn volume behoudt, is een goede voorbereiding een must. Breng een volumecrème aan op handdoekdroog haar. Leibel zegt dat je het beste je haar droog kan föhnen met een ronde borstel. Vervolgens verdeel je je haar in secties. Krul je haar met een krultang voor grote krullen. Elke keer als je een krul hebt gemaakt, zet je deze vast met een (schuif)speldje. Spray ze in met haarlak, zo kunnen je krullen afkoelen en behouden ze hun vorm.

Borstelen
Dé truc volgens Leibel voor volume dat de hele dag blijft zitten? Borstelen. Heel veel borstelen. Zodra je krullen zijn afgekoeld, haal je ze los uit de speldjes. Leibel borstelt het haar van Meghan soms wel zo’n twintig minuten lang. Op deze manier laat zij de krul zijn eigen vorm krijgen. De favoriete borstel die ze het liefst hiervoor gebruikt is de Mason Pearson borstel. Te dure optie voor jou? Rock & Ruddle borstels zijn de ideale vervanger.

Puntjes op de i
Om er uiteindelijk voor te zorgen dat je haar de hele dag volume heeft, zijn er nog een paar kleine dingen die je nodig hebt. Breng een serum aan zodat jouw haar mooi glanst en geen vervelende pluis krijgt. Om een niet zo perfecte look te creëren gebruikt Leibel op het laatst een texturazing spray over het hele haar.

Op deze manier ben jij helemaal all about that hair.

Reageer op artikel:
Aha, zó heb jij de hele dag plezier van volume in je haar
Sluiten