Helemaal klaar met hormonen? Dan is de Lady-Comp een uitkomst

Steeds vaker worden de nadelen van hormonen in anticonceptie belicht. En ook steeds meer vrouwen zijn het spuugzat om die 'rotzooi' te slikken. Het is onnatuurlijk en de nadelen wegen voor veel vrouwen niet meer op tegen de voordelen. Maar hulp is onderweg: de Lady-Comp.

Meten is weten

We zijn als vrouwen ‘maar’ zes dagen per cyclus vruchtbaar. Wat inhoudt dat we heel vaak hormonen slikken terwijl die op dat moment niet per se nodig zijn. De Lady-Comp is een een meetapparaat wat door veranderingen van de lichaamstemperatuur het moment van de eisprong exact herkent.

Elke ochtend, net als dat je op een vast moment de pil slikt, doe je een orale meting. De meting duurt een minuut en geeft daarna aan of je op dat moment wél of niet vruchtbaar bent. De meting is 24 uur geldig en heeft een betrouwbaarheid van maar liefst 99.3%, gelijk aan vele andere vormen van anticonceptie.

Kortom, geen hormonen meer of andere troep. Alleen maar je temperatuur meten. En that’s it.

As simple as it is

Als het meetapparaat een rood signaal geeft betekent het dat je op dat moment vruchtbaar bent. Groen betekent dat je op dat moment onvruchtbaar bent en de oranje kleur betekent dat het apparaat je lichaam nog moet leren kennen. Kortom, het vergt een beetje geduld maar je krijgt er een hoop voor terug. Of zullen we zeggen niets voor terug.

Wil je meer weten over deze vorm van anticonceptie? Klik dan hier Durf jij het aan?

Voor als je het nog niet wist, de pil doet meer met je dan je denkt:
Dipje? Dat zou wel eens kunnen komen door de pil

Reageer op artikel:
Helemaal klaar met hormonen? Dan is de Lady-Comp een uitkomst
Sluiten