Joke-Jiers Botma
Joke-Jiers Botma Love 8 mrt 2016

Hell yeah! Dit is waarom de hopeloze romanticus eerder de ware vindt

Het kan voor jou nooit zoet genoeg. Je vriendinnen vertellen je misschien dat je een hopeloze romanticus bent met véél te hoge eisen. Maar geen zorgen, juist jij vindt eerder de ware. En dit is allemaal gebleken uit onderzoek:

Lang werd gedacht dat als je hoge eisen stelde aan je lover, dat je minder gelukkig zou worden in je relatie. Want je zou immers nooit tevreden zijn met wat je hebt. Maar uit nieuw onderzoek is dit het tegenovergestelde gebleken. Je hoge eisen zorgen er juist voor dat je eerder de ware vindt én meer geluk ervaart.

Volgens de onderzoeker Sarah Vannier zijn daar verschillende redenen voor:
‘Er zijn twee opties. De eerste optie is dat de hopeloze romanticus door háár ogen haar vriend als Prince Charming ziet, terwijl het voor anderen misschien nog steeds de niet gekuste kikker is. Ze romantiseert haar eigen leven min of meer. Optie twee is dat zij onbewust heeft gekozen voor iemand die aan haar romantische eisen kan voldoen.’

Hoe je het ook went of keert, wij vinden het ge-wel-dig nieuws. Trek nooit meer iets aan van de mensen die je vertellen dat je in een surrealistische wereld leeft. De hopeloze romanticus vindt namelijk écht haar prins op het witte paard. En we zetten hier graag een dikke vette wetenschappelijke punt achter.

LEES OOK: Ahw, dit is waarom we smelten als hij ons een ‘goodnight’-berichtje stuurt

Reageer op artikel:
Hell yeah! Dit is waarom de hopeloze romanticus eerder de ware vindt
Sluiten