Redactie
Redactie Food 13 apr 2022

HEMA en Lowlander lanceren het perfecte koningsdag-drankje: Tompouce I.P.A.

Over iets meer dan twee weken blaast onze Koning 55 kaarsjes uit. Daar moet op gedronken worden, en dankzij HEMA en Lowlander kan dat nu met een wel heel toepasselijk biertje. De welbekende winkelketen en Amsterdamse bierbrouwer slaan de handen ineen voor een bijzondere I.P.A. Ditmaal geïnspireerd door het ultieme Koningsdag-gebakje: de oranje tompouce.

Een tompouce I.P.A. van HEMA en Lowlander. Dat hebben we ieder gezien (en geproefd). Ook vorig jaar werd dit typisch Hollandse gebakje omgetoverd tot een I.P.A. Toch is de 2022 versie net even anders. Dit jaar is namelijk niet de welbekende roze variant gebruikt ter inspiratie, maar de oranje Koningsdag tompouce.

I.P.A. met de snaak van een oranje tompouce

Twee belangrijke onderdelen van de oranje tompouce, het glazuurlaagje en de room, komen terug in deze I.P.A. Zo wordt hij gebrouwen met sinaasappelschillen. Deze zorgen niet alleen voor de oranje kleur, maar ook voor gelaagde fruittonen en een frisse afdronk. Het romige van de tompouce proef je terug door de toevoeging van vanille.

Oranje tompouce I.P.A.

Het resultaat is een smaakvolle juicy milkshake I.P.A. met 5% alcohol die net als het gebakje zoet en zijdezacht is. Het blijft echter wel gewoon een botanisch gebrouwen I.P.A zoals je die van Lowlander gewend bent. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je straks een blikje limonade staat te drinken.

Te koop bij HEMA en in de kroeg

Genieten van deze oranje tompouce I.P.A. doe je niet alleen thuis, maar ook in de kroeg. Dit jaar is het feestelijke biertje van HEMA en Lowlander namelijk niet alleen verkrijgbaar in de winkel. Op Koningsdag zal de oranje tompouce I.P.A. ook te vinden zijn in 55 horecazaken, ter ere van Willem Alexander’s 55e verjaardag.

Hét recept voor Koningsdag: zo maak je zelf oranje tompoucen

Wie niet wil wachten tot het Koningsdag is, kan nu al naar HEMA gaan. De oranje tompouce I.P.A. ligt al bij bijna alle HEMA winkels in de schappen en kost 2,50 euro per blikje. Ook in de webwinkel is dit feestelijke biertje te bestellen. Daar vind je een een four-pack voor een tientje.

Dit artikel verscheen eerder bij onze collega’s van Manners

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
HEMA en Lowlander lanceren het perfecte koningsdag-drankje: Tompouce I.P.A.
Sluiten