Emma Plasmans
Emma Plasmans | LinkedIn Life 27 okt 2020

Vega-liefhebbers opgelet: HEMA komt ein-de-lijk met de vega-rookworst: OokWorst

Yes! Het is feest in vega-land, want vanaf deze week is de beroemde rookworst van HEMA beschikbaar in een vega-variant onder de té leuke naam: OokWorst. Hiermee is het trio compleet: de veganistische hotdog, het vegetarische saucijzenbroodje en dus nu ook de vegetarische rookworst: OokWorst. Wij kunnen niet wachten om dit te gaan proeven.

En het leuke is: het ligt al in de winkel!

HEMA komt met vega-rookworst: OokWorst

Hoe fijn dat HEMA ein-de-lijk haar beroemde rookworst nu ook verkoopt in een vega-variant? En het leuke is: de OokWorst is verkrijgbaar in alle HEMA-winkels.

HEMA zet met OokWorst een hele belangrijke stap op het gebied van duurzaamheid om lekkere alternatieven te bieden aan Nederlanders die geen of minder vlees willen eten. Lekker bezig HEMA!

De smaak was de grootste uitdaging

Zo zeggen de productmanagers Demi Tammer & Lisanne Rahusen het volgende over OokWorst: ‘Tegenwoordig willen steeds meer Nederlanders minder vlees eten. Bij HEMA willen we dat graag beter, leuker en makkelijker maken door alternatieven aan te bieden. Wat de rookworst tot een icoon maakt, is de unieke smaak.

Dat was de grote uitdaging en een waardig vegetarisch alternatief ontwikkelen heeft dan ook meer dan een jaar geduurd. Uiteindelijk moet de OokWorst gewoon lekker zijn. Met de introductie van de OokWorst kunnen Nederlanders nu bij ons terecht voor een lekkere vegetarische worst voor bij de stamppot thuis, om op een broodje te doen, of om gewoon zo, uit het vuistje te eten.’

Waar van gemaakt?

Nu vraag je je misschien af, als de worst niet van vlees is gemaakt – waarvan dan wel? Wij vertellen het je. De vegetarische rookworst is gemaakt op basis van plantaardige oliën, erwtenvezel en erwten- en vrijeuitloopei-eiwit.

OokWorst wordt verkocht in een vacuümverpakking (dus ook handig als je de worst thuis pas wil oppeuzelen) voor de prijs van € 3,50. Hoe leuk wil je het hebben?

Lees ook: HEMA Beauty komt vanaf deze week met een 100% vegan nagellak en lipcream

Reageer op artikel:
Vega-liefhebbers opgelet: HEMA komt ein-de-lijk met de vega-rookworst: OokWorst
Sluiten