5 dingen die je je nog niet weet over hennep, maar wel wilt lezen

Hennep is superpopulair, maar er is eigenlijk nog zoveel dat we niet over deze plant weten. Daarom hebben we vijf interessante feitjes op een rij gezet die je ongetwijfeld wilt weten.

5 Hennep-feitjes

Van plan om met een hennep-product te gaan smeren? Dan wil je dit zeker even lezen.

1. Hennep goes way back

Archeologen hebben eeuwenoude sporen van cannabis op een eilandengroep vlakbij Japan gevonden. Dat kan er dus op wijzen dat de plant toen – al 10.000 jaar geleden – werd gebruikt. Ook in China zijn er oude sporen gevonden. We weten dat hennepvezels werden gebruikt om kleren en touwen te maken, en ook een vroege vorm van papier. Wiet, het zusje van hennep, werd ook toen al gerookt voor speciale spirituele tradities. De oude Grieken ademden de dampen in als ritueel.

2. Hennep als detox

Hennep planten zijn heus niet alleen geschikt voor menselijk gebruik. Voor de aarde zijn ze namelijk ook goed. Zo kunnen ze bijvoorbeeld giftige stoffen uit de grond halen, als een soort detox. De planten werden ingezet na de kernramp in Chernobyl om de harde metalen als het ware uit de grond te zuigen. Ook boeren gebruiken regelmatig hennep om hun grond te zuiveren.

3. High worden hoeft niet

De eerste associatie die je met hennep hebt is waarschijnlijk die van een pretsigaret. Maar dat is eigenlijk niet helemaal representatief. Slechts een klein deel van de plant bevat THC, het bestanddeel waar je high van wordt. Bij de kleding en cosmetica hoef je je hier geen zorgen om te maken.

4. Hennep in huidverzorging

Onlangs schreven we al over de voordelen van hennep voor je huid. Steeds vaker zien we het -met name hennepzaadolie en CBD- terugkomen in skincare producten. En dat is niet voor niets: het is namelijk heel kalmerend en hydraterend voor je huid. Daarnaast kan het goed werken bij acne. Reden genoeg dus om het uit te proberen.

5. Ook voor het haar

Wist je dat het naast je huid, ook goed voor je haar is? Door de omega-3 en omega-6 vetzuren hydrateert het je haar en hoofdhuid. Daarnaast versterkt het je haar en stimuleert het de groei. Hét geheim voor supermooie, gezonde lokken.

Lees ook: