Herfst haartrend: déze haarkleur en manier van verven is helemaal trending

Ben je nog niet klaar voor de donkere kleuren van de winter? Dan zal deze trend jou bevallen. Lichte haarkleuren zijn al het hele jaar trending en je ziet op Instagram nu steeds meer lichtroze kapsels voorbijkomen. Daarbij moet je niet denken aan één kleur over je hele haar, maar aan een meer gemêleerd effect.

Maak kennis met: holographic rose quartz hair dye. Wij zijn fan.

Haartrend: de haarkleur holographic roze quartz

Deze haarkleur is een extra stapje bovenop kleuren zoals perzik oranje/roze en normaal roze – de warme kleuren die je vaker terugziet in de herfst en winter. Het special aan deze haartrend is niet alleen de kleur, maar ook het gemêleerde effect waarmee de kleur is aangebracht.

Bij deze haarstijl zijn er geen regels, laat je kapper lekker zijn/haar gang gaan met de kleuren. Om het holografische effect te krijgen met de kleuren zijn er meerdere tinten metallic/pastel roze nodig. Deze worden zo opgebouwd dat het lijkt alsof ze door elkaar lopen.

Een paar van onze favorieten

Advies voor deze haarkleur

De haarkleur lijkt bijna een beetje op een tie-dye effect. Een advies voor als je deze haarkleur wilt laten zetten bij de kapper, dan kan je het beste vragen naar een zo licht mogelijke pastel roze. Deze kan aangebracht worden op gebleekt/wit haar, dan krijg je het mooiste effect. Lees voordat je gaat beginnen dus even onze artikel over blonderen door. Daarna is de aanzet het belangrijkste voor het holografische effect. Daarna moet er in stukken van je haar highlights gezet worden.

Het is ook handig om een voorbeeldfoto mee te nemen naar de kapper van deze haarkleur. Op deze manier geef je een goede indicatie van wat je wilt – anders kan het moeilijk uit te leggen zijn.

Lees ook: Ga je je haar verven? Deze 5 fouten wil je absoluut voorkomen

Reageer op artikel:
Herfst haartrend: déze haarkleur en manier van verven is helemaal trending
Sluiten