Joke Jiers Botma
Joke Jiers Botma Life 16 sep 2019
Leestijd: 3 minuten

9 herkenbare situaties als je een bestie op de werkvloer hebt

Toen je haar zag wist je het direct, dit kan zomaar een héle leuke collega worden. Vanaf moment één is zij je bestie op de werk. Ze maakt de mindere dagen dragelijk, en de leuke dagen nog leuker.

Je wilt niet emotioneel doen, maar god o god wat is die collega je toch dierbaar. Herken jij deze situaties op werk?

1. ‘Als jij gaat, ga ik ook’

Het is weer zover, er is onrust in de tent. Mensen zijn niet tevreden over hun salaris. Of wat je van een werksfeer die niet te pruimen is? Jij en je bestie weten één ding zeker: als zij ontslag neemt, dan ga ik ook. En ja, alle andere collega’s weten dat dit de harde realiteit is.

2. Het koffiemomentje

Jullie zijn nog net niet de olijke tweeling. Koffie of thee halen moet altijd samen. Niet omdat jullie toevallig beide dorst hebben. Het is eerder een moment om bij te praten.

3. Samen klagen over hoe k*t jullie werk is

Om vervolgens te realiseren dat jullie het éigenlijk wel heel gezellig hebben samen. Het is meer een vorm van saamhorigheid. Niemand weet hoe jouw werk écht is, behalve deze geweldige collega. Niets fijner dan lekker klagen bij elkaar.

4. De chat

Veel bedrijven hebben een chat waarmee je werkgerelateerde snel en geruisloos kunt bespreken. Jullie zien dit als dé kans om elkaar grappige GIFjes te sturen.

5. Jullie doen er alles aan om samen ‘projecten’ op te pakken

Of jullie nou in een kledingwinkel samen werken of op kantoor, jullie doen er alles aan om dingen ‘samen’ te doen. Aan de baas vertel je dat het niet anders kan. Want tja, jullie vullen elkaar zo goed aan met de verschillende kwaliteiten.

6. Vakantiedagen samen opnemen

Héél irritant voor de rest. Maar jullie willen nou eenmaal geen dag zonder elkaar op werk doorbrengen.

7. Blinde paniek als iemand er onverwachts niet is

OMG. Je bestie is te laat op werk. En aangezien je niks hebt gehoord gaan alle alarmbellen rinkelen. Is ze ziek? Moet ik nu een dag zonder haar doorbrengen op deze ellendige plek?

8. Jullie dekken elkaar in

Of Roos gister op stap is geweest en daarom vandaag ‘opeens’ ziek is? Oh nee hoor. Ze had ál dagen gigantische hoofdpijn, een loopneus en buikpijn. In werkelijkheid had ze die avond een date die nou ja, uit de hand is gelopen zeg maar.

9. Zij is niet alleen je collega maar ook een vriendin

Ze is degene die al je geheimen, valkuilen, en kwaliteiten kent. Ze is niet alleen meer een collega, ze is écht een vriendin voor het leven. En jullie weten zeker dat zelfs na deze werkperiode jullie elkaar altijd zullen volgen. En eh, wie weet letterlijk hé? Samen op naar een volgende baan in hetzelfde bedrijf?

Meer over carrière:

Reageer op artikel:
9 herkenbare situaties als je een bestie op de werkvloer hebt
Sluiten