Yasmine Esser
Yasmine Esser Life 27 augustus 2018

11 x wat je zeker hebt meegemaakt tijdens de Introweek van je studie

Herinner jij 'm nog? De Introductieweek van je studie? Of je nou een extravagante persoonlijkheid hebt, of wat meer ingetogen bent, naar een nieuwe studie gaan is altijd doodeng. Introweek was dé manier om iedereen te leren kennen, maar oh boy...

Dit ging je doen tijdens de introweek van je studie en ja, dit is voor bijna iedereen wel herkenbaar.

1. Je was nog nooit zó zenuwachtig geweest in je leven

Onderweg naar je Introweek zweette je peentjes. Je was misselijk van de zenuwen, want je ging helemaal alleen een weekend of misschien wel een hele week op pad. Wat betekende: met mensen die je niet kende. En normaal deed je altijd alles met je bestie. Wat als iedereen heel stom was of wat als ze jou heel stom vonden? En wat als je nergens bij hoorde? Je maakte jezelf gek met die gedachten.

2. Maar binnen twee minuten had je al nieuwe vrienden gemaakt

Want er stonden nog tig andere nieuwe studenten te wachten die precies in hetzelfde schuitje zaten. Eigenlijk kende niemand iemand en was iedereen een beetje onwennig aan elkaar aan het vragen wat het programma was.

3. En knappe jongens gespot

O-ver-al. Waar kwamen die ineens vandaan? Uit het hele land zo bleek. Opeens leek die highschool crush een stuk minder interessant. Als je een vriendje had die je op school had leren kennen, deed je hard je best om je braaf te gedragen tijdens de Introweek. Was je nog niet bezet, dan werd het sowieso zoenen met één van de leiders.

4. Er waren ook altijd mensen die al ééuwen studeerden mee als leiding

Ze hadden eigenlijk al lang klaar moeten zijn met hun studie, maar ze vierden liever het studentenleven. Toen keek je enorm naar deze mensen op. Want zij wisten alles al.

5. Er was een kroegentocht om je nieuwe stad te leren kennen

Daar dronk je dan bier – wat je voor de Introweek nog helemaal niet lustte – en at je goedkope lasagne die in het studentencafé gewoon werd opgewarmd in de magnetron. Een hele ervaring. Maar dat was misschien om dat je in de eerste kroeg al lam was.

6. Onderweg naar kroegen zong je debiele studentikoze liedjes

Of eigenlijk was het meer schreeuwen. De hele stad mochten weten dat jullie er aan kwamen. Want jullie gingen studeren en man, wat waren jullie stoer.

7. Je sliep met vreemden in een zaal of tentje

Normaal ging je altijd met je familie op vakantie. En misschien dit jaar voor het eerst met je vriendinnen. Maar nu sliep je dagen bij wildvreemden in een tentje of op een slaapzaal. En dat was gemengd. Wat het allemaal héél anders maakte.

8. Je deed oud-Hollandse spelletjes

Maar die hadden ineens de raarste namen als Komkommerneuken en Ballonbeffen. Dat hield gewoon in dat je een estafette deed met een komkommer tussen je benen en die overdroeg aan de volgende persoon.

9. Maar ook spellen met social snufjes

Bijvoorbeeld speurtochten waarbij je antwoorden instuurde via Twitter of Instagram, met een bepaalde hashtag. Uiteindelijk draaide het maar om één ding: zoveel mogelijk punten binnen halen en zorgen dat jouw groepje ging winnen.

10. Er was altijd één iemand totaal van het padje af

Die dan verdwaalde of dronken op een bankje lag. Of gewoon helemaal niet meer wist wat ‘ie aan het doen was.

11. Na afloop had je vrienden voor het leven gemaakt

Of in ieder geval voor tijdens je studie. Zowel studiegenoten met wie je later in een klas kwam als de leiders, de mentormama’s en papa’s. En nu denk je er met een mix van weemoed en nostalgie aan terug. Nee, je had het voor geen goud willen missen.

Vond je dit artikel leuk? Dan wil je dit misschien ook lezen: Nostalgie: deze 10 dingen deden álle dorpsmeisjes in de zomerbloemenkrans-770x462

Reageer op artikel:
11 x wat je zeker hebt meegemaakt tijdens de Introweek van je studie
Sluiten