Laura Lammertse
Laura Lammertse Nieuws 11 mei 2018

Dit is herkenbaar voor meisjes met een lippenbalsemverslaving

Het lijkt wel alsof je ze opeet, zo snel verslind jij jouw lippenbalsem. Maar hoe kan het ook anders, je smeert minimaal zo'n vijftien keer op een dag en raakt in paniek als je er geen stick in de buurt is. Yes, guilty, je hebt een lippenbalsemverslaving.

Kijk, je kan een sloddervos zijn, of van alles vergeten op het moment dat je de deur uitwandelt, maar één ding ben je nóóit kwijt of vergeet je never van huis mee te nemen: jouw lippenbalsem. Je bent vaker op de hoogte van waar jouw lippenbalsem is, dan dat je weet waar jouw vrienden uithangen en zorgt beter voor dit stickie dan voor de vissenkom. Maar hé, het is gewoon écht heel belangrijk dat je hem bij je hebt.

Paniek met hoofdletter P

Heb jij op een of andere manier toch geen lippenbalsem in jouw tas, broek of jas zitten? Dat slaat de wanhoop toe. Hoe kan jij nog de hele dag zonder lippenbalsem doorbrengen? Langzaam drogen jouw lippen uit en praten wordt steeds lastiger. Om het ‘beter’ te maken probeer jij jouw lippen nat te maken met eigen speeksel, maar gevolg: het wordt alleen maar droger en je krijgt meer velletjes.

Uit wanhoop trek of bijt je jouw lippenvelletjes los, waarnaar er meerdere ontstaan en je uiteindelijk met een bloedlip rondloopt. Oké, en dit is worst case senario, want hoogstwaarschijnlijk heb jij voordat dit horror verhaal zich daadwerkelijk afspeelt allang een nieuwe gekocht bij de dichtstbijzijnde drogisterij.

Je vindt lippenbalsem een investering in jezelf

Gesproken over een nieuwe lippenbalsem kopen: jij hebt er wel honderd in huis. Weet je hoeveel geld hierin is gaan zitten over de jaren heen? Nope, en al was het veel, dan was dit het allemaal waard. Jij koopt liever een nieuwe lippenbalsem dan een nieuw paar sokken, hoeveel gaten er ook inzitten.

Je bent niet alleen

Nee, er zijn meer mensen die last hebben van deze verslaving. Maar we hebben fijn nieuws: er is onderzoek gedaan naar de verslaving en wat blijkt: jouw lippenbalsem is niet hetgene dat je addicted maakt, maar de beweging en handeling zelf. Het is namelijk, volgens Professor Coenraads, hoogleraar dermatologie, niet mogelijk dat de lippen zich qua vetproductie aan lippenbalsem kunnen aanpassen. Verslaafde lippen bestaan daarom niet, maar verslaafde bewegingen wel.

Tip om er vanaf te komen? Niet meer smeren. Gewoon niet meer. En ja, dat klinkt makkelijker dan dat het is, maar dit zal langzamerhand beter worden. ’s Avonds jouw lippen scrubben met jouw tandenborstel en insmeren met detox oil werkt als een trein. Overdag niets meer opsmeren en niet meer aan jouw lippen likken. Dan zal je merken dat het snel verbetert.

Wil je over jouw lippenbalsemverslaving praten? Dat is mogelijk. Er is namelijk een site opgericht, Lip balm Anonymous, waar jij jouw verhaal kwijt kan én die kan lezen van anderen verslaafden. Is dat even handig.

Wij denken dat je dit ook wilt lezen:Wil je vollere lippen? Wasabi is je vriend
vollere lippen wasabi

Reageer op artikel:
Dit is herkenbaar voor meisjes met een lippenbalsemverslaving
Sluiten