Lianne Görtz
Lianne Görtz Nieuws 16 feb 2018

12 x herkenbaar als je ooit als verkoopster in een winkel gewerkt hebt

Als we één ding mochten wensen, dan zou het fantastisch zijn om een geldboom te hebben. Maar goed, dat gaat helaas niet gebeuren. In plaats van een geldboom, hebben we allemaal wel een bijbaantje gehad om zelf het geld maar binnen te halen.

Misschien werkte je wel in een supermarkt of als postbezorger. Maar grote kans dat je als verkoopster in een winkel gewerkt hebt. Dan hebben we hier een paar herkenbare dingen voor je op een rijtje gezet.

1. Je kreeg gratis kleren of korting

Werkte je in een kledingwinkel, dan kreeg je vaak kleding van die winkel of flinke korting als je zelf als klant binnenloopt. Heel chill.

2. Als mensen betaalden met groot geld

Mensen die betaalden met groot geld terwijl het item wat ze wilden kopen maar een paar euro kostte. Argh.

3. Mensen die álles overhoop gooiden

Had je net die truitjes netjes opgevouwen of die lipgloss fijn achter elkaar gezet, was er altijd wel weer iemand die de seconde daarna meteen alles overhoop gooide.

4. Mensen die net voor sluitingstijd kwamen

Was het nog één minuut voordat je de winkel wilde sluiten, was er altijd wel weer iemand die nog even binnen wilde hoppen. Pff.

5. Je kon levensverhalen meepakken

Sommige klanten kwamen bij je in de winkel en vertelden bijna hun hele levensverhaal aan je. Gezellig als je toch niks te doen had. Of ze vertelden een interessant verhaal tegen een vriendin en kon jij lekker meeluisteren. Juicy.

6. Mensen die een andere taal spraken

Als ze naar iets op zoek waren of wilden betalen was het altijd een beetje hints spelen om de situatie te redden. Heel lastig als ze geen Engels konden.

7. Er waren super enthousiaste mensen

Soms had je van die mensen die al jaren op zoek zijn naar een fantastische foundation of fijne leren rok. Als jij ze dat dan eindelijk kon geven, voelde dat fantastisch.

8. Maar ook mensen die probeerden te jatten

Sommige klanten die binnenkwamen, hadden al meteen iets geheimzinnigs aan zich. Ze keken steeds in het rond of iemand keek en vooral of jij keek. Vervelend om ze de hele tijd in de gaten te moeten houden.

9. Je was meteen op de hoogte van nieuwe dingen

Als er weer een nieuw paar schoenen, leuke kledingcollectie of lippenstiftenverzameling binnenkwam, was jij altijd meteen op de hoogte. En dat betekende ook meteen als eerste de kans om je favo dingetjes zelf te scoren. Ideaal.

10. Mensen die geen gedag zeiden

Je hebt altijd mensen die je geen gedag zeiden als jij ze begroette wanneer ze de winkel binnenliepen. En er waren ook altijd mensen die niks zeiden als ze afgerekend hadden. Pff, is dat nu zo moeilijk?

11. Mensen die je uren hielp maar die niks kochten

Je vond het heerlijk om mensen te helpen bij het kiezen van een fantastische outfit, foundation of telefoon. Maar als je al een uur met die klant bezig was en diegene kocht vervolgens niks, voelde het toch een beetje rot. Lekker moeite gedaan voor niks.

12. Mensen die juist duizend dingen kochten

Maar er waren gelukkig ook klanten die die halve winkel leeg kochten. Fantastisch.

Misschien was het niet het leukste baantje, maar het heeft er wel voor gezorgd dat je naar die leuke festivals kon gaan en dat fijne jurkje kon kopen. Dat is het belangrijkste, toch?

Reageer op artikel:
12 x herkenbaar als je ooit als verkoopster in een winkel gewerkt hebt
Sluiten