Tessa Ponjee
Tessa Ponjee Life 15 sep 2018

10 x herkenbare dingen als je ooit in een winkel hebt gewerkt

We kennen allemaal wel iemand die ooit in de retail heeft gewerkt. Misschien heb je er zelf in gewerkt, of werk je er nog steeds in. Wat wel zeker is, is dat er bepaalde dingen altijd hetzelfde zijn aan werken in de retail.

Werken in een winkel

Veel mensen hebben wel eens in een winkel gewerkt, of werken er nog steeds. Het is vaak super leuk. Je ontmoet veel verschillende mensen, je leert iets over een product en het is over het algemeen gewoon fijn werk. Toch zijn er ook van die typische dingen die je alleen herkent als je in de retail werkt, waarvan sommige iets minder leuk zijn.

1. Vijf minuten voor sluitingstijd loopt een klant binnen

Even serieus, hoe irritant is dit? Je hebt net de hele winkel spik en span gemaakt en je wilt beginnen met het tellen van de kassa, tot er nog een klant binnen komt lopen. Stiekem ben je mega geïrriteerd, want je wilt ook gewoon lekker naar huis. Maar goed, toch nog even een paar minuten doorzetten en aardig doen.

2. In die vijf minuten wil de klant de hele winkel passen

Dat de klant vijf minuten voor sluitingstijd nog binnen komt wandelen, is al irritant genoeg. Maar als hij of zij dan ook nog eens alles uit de hele winkel wil passen in elke maat mogelijk, wordt het wel erg irritant.

3. Soms kijk je stiekem niet voor een andere maat, maar ga je even zitten

Deze is wel heel stiekem en we hopen dat we niet de enige zijn die dit doen. Soms zijn er zoveel klanten op een dag die van alles in andere maten willen passen. Heel af en toe hebben we geen zin meer en gaan we gewoon eventjes achter zitten en kijken we niet eens. Je rent al de hele dag, af en toe mag je ook eventjes uitrusten, toch?

4. Je geeft al je geld uit in de winkel

Heb je net je salaris ontvangen, is het alweer weg. Hoe dan?! Tja, je kijkt de hele dag naar alle spullen in de winkel dat zodra je geld op je rekening hebt het meteen daarheen gaat.

5. De kassagrapjes

De situatie: er komt een klant aan de kassa en het item scant maar niet. Super irritant natuurlijk, want ondertussen wordt de rij bij de kassa steeds langer. De klant maakt vervolgens ook nog eens opmerkingen zoals ‘haha, dan is het zeker gratis?’. Nee. Deze grap horen we zo vaak dat het eigenlijk ook niet meer zo grappig is.

6. Korting

Jaaaa, korting. Dat is toch het aller fijnste aan werken in een winkel? Waarschijnlijk is dat ook de reden dat je alles uit de winkel in je kast hebt hangen. Ach ja, er ging 40 procent vanaf. Is dat niet hetzelfde als winst maken? Nou? We zeggen gewoon van wel.

7. Je bent super netjes in andere winkels

Je weet hoe vervelend het is om de he-le dag al die shirtjes opnieuw te moeten vouwen. Daarom ben jij in andere winkels de ideale klant. Als je iets hebt bekeken, vouw je het ook meteen weer netjes op.

8. Walkie-talkie gesprekken

Dit heeft niet iedereen in elke winkel, maar sommige winkels maken gebruik van walkie-talkies. Naast dat het zo’n lekker nostalgisch gevoel geeft, is het ook de manier om stiekem op de werkvloer te kletsen. De leukste grapjes komen door dit apparaatje, waardoor jouw werkdag een stuk gezelliger is.

9. Je vind de gekste dingen

Winkels, vooral in het weekend, zijn net de Hunger Games. Je moet rennen om te overleven en dat zorgt ervoor dat je aan het einde van je shift nog wel eens gekke dingen vindt. Het gebeurt regelmatig dat je de paskamers schoonmaakt en een gebruikte (!) tampon tegenkomt. Iew!

10. De leukste collega’s

Natuurlijk zijn er wat irritante dingetjes aan werken in een winkel die altijd terugkomen. Maar dat is echt niet erg, want iedereen die in de retail werkt, is super gezellig. Vaak zijn de teamuitjes de leukste dagen van het jaar en kan je de vervelende dingen weer makkelijk aan.

Dit vind je ook leuk om te lezen.

Dreamjob! In dit winkelcentrum in België zijn ze op zoek naar een shoppingqueen die fulltime wil winkelen

Reageer op artikel:
10 x herkenbare dingen als je ooit in een winkel hebt gewerkt
Sluiten