Lisanne de Jager
Lisanne de Jager Life 18 mrt 2019

8 dingen die je alleen begrijpt als je een broer en/of zus hebt

‘Maaahaaam’ hoor je jezelf nog roepen wanneer je broer of zus je weer eens irriteerde. Maar ondanks de hele haat-liefde verhouding vroeger is er nu vooral liefde overgebleven. Voor deze acht dingen ben je hen erg dankbaar.

Je hebt met ze samen gewoond in één huis, je bent samen op vakantie geweest en je hebt nog veel meer dingen samen gedaan. Ze kennen je als geen ander en de liefde voor ze is eigenlijk onbeschrijfelijk.

8 herkenbare dingen die je waardeert aan je broer en/of zus

Maar soms vergeet je wat ze allemaal voor je over hebben, vandaar even een lijstje om je eraan te herinneren wat voor een geluk je toch met hen hebt.

1. Ze weten precies waar je het over hebt

Wanneer je terug denkt aan een oude herinnering weten zij precies waar jij het over hebt. Ze waren daar bij elk avontuur die jij hebt meegemaakt en samen kunnen jullie úren lachend oude herinneringen ophalen.

2. Ze zijn een simpel telefoontje of berichtje van je verwijderd

Waar je ook bent, hoe laat het ook is en ook al zit je in een andere tijdzone… Als je hulp nodig hebt of wanneer je je even alleen voelt dan weet je dat je altijd terecht kan bij je broer of zus.

3. Er is een onvoorwaardelijke liefde die jullie delen

Wat je ook doet, ze blijven onvoorwaardelijk van je houden. Door alles wat jullie samen mee hebben gemaakt vergeven ze je makkelijker.

4. Ze kunnen je binnen 1 minuut aan het lachen maken

Jullie hebben zoveel grapjes die alleen jullie begrijpen dat jullie altijd in een deuk liggen. Ook wanneer jullie in dezelfde ruimte zitten hoeven jullie elkaar maar één blik met elkaar te delen en je weet gelijk waar het over gaat.

5. Je hebt geen filter bij je broers en zussen

Je hebt verschillende kanten. Zo ben je bij je vrienden anders dan wanneer je bij je lover bent bijvoorbeeld. Maar je familie kent je helemaal, je slechte en goede kanten. Het beste van alles is dat ze je accepteren hoe jij bent.

6. Je krijgt eerlijk advies

Je broers en/of zussen geeft je altijd het beste advies. Als jij iets moet horen, dan zijn zij daar om het je te vertellen. Want ze zijn gewoon super eerlijk tegen je. Zelfs met de kleinste dingen.

7. Je random berichtjes zijn niet random voor hun

Je broers en zussen kennen je zo goed dat de meest random berichtjes, niet random voor hun zijn. Ze snappen precies wat je bedoelt.

8. Je weet dat ze voor je opkomen

Geen twijfel over mogelijk, ze kiezen altijd jouw kant. Heb je ruzie met een vriendin of een zware week op werk gehad? Zij zijn er om je hele verhaal aan te horen en hebben automatisch ook ruzie met iemand als jij dat hebt. Want hé, niemand komt aan familie natuurlijk.

Lees ook: Na zoveel jaar is je vriendin gewoon familie van je

Reageer op artikel:
8 dingen die je alleen begrijpt als je een broer en/of zus hebt
Sluiten