Lianne Görtz
Lianne Görtz Life 17 mrt 2020

Dit zijn 7 herkenbare dingen als je de middelste thuis bent

Want als middelste thuis ben je vroeger en nu in heel wat situaties terecht gekomen die andere middle girls ook bekend in de oren klinken. Deze zeven bijvoorbeeld.

De middelste thuis

Je hebt een kleinere en grotere zus, die je af en toe beiden tegelijk in bedwang moest houden. Was jij de vredesbewaker of ging je juist dwarsliggen? Hoe dan ook, je herkent vast en zeker deze zeven punten.

1. Je kunt goed de vrede bewaren

Als er weer eens een fittie was tussen je oudere zus en je jongere zusje, dan was jij vaak degene die er tussen in stond. Letterlijk en figuurlijk. De boel sussen kan jij als geen ander.

2. Je mag iets meer dan je oudere broer of zus

Daar had je wel altijd mazzel mee. Mocht je zus altijd maar tot 1 uur in de kroeg blijven toen ze zestien was, mocht jij op die leeftijd al wat langer blijven. Thanks, sis.

3. Maar iets minder dan je jongere broer of zus

Maar daarna maakte jij ook de weg vrij voor bepaalde dingen voor je jongere zusje. Zo mocht jouw vriendje pas na je achttiende blijven slapen en is de boy van je zusje al veel eerder bij haar bed beland. Ja, zo gaan die dingen.

4. Je wilde altijd alles hetzelfde als je grote zus

Die stickers van Winnie The Pooh? Of die prullenbak waar Hello Kitty op stond? Het was bij jullie thuis altijd in tweevoud te vinden; eentje was van je zus en eentje was van jou.

5. Je kreeg altijd kleding van je oudere zus

Kleding die zij niet meer droeg, werd automatisch doorgeschoven naar jouw kledingkast. Of je het leuk vond? Vaak wel, maar hoe ouder je werd hoe minder blij je ervan werd. Want dat betekende ook vaak minder nieuwe kleding.

6. Sharing is caring

Delen is voor jou als middelste thuis de normaalste zaak van de wereld. Vanaf het moment dat je geboren werd, leerde je al om te delen en dat is niet veranderd na de komst van je jongere zusje.

7. Vriendinnen van je zussen waren/zijn ook jouw vriendinnen

Als jij en je zussen niet zoveel schelen qua leeftijd, dan kon jij als middelste thuis vaak goed opschieten met de vriendinnen van je oudere én je jongere zus. Maar je jongste zusje kon dat weer niet zo snel met de vriendinnen van je oudere zus en andersom. Simpelweg omdat dat ineens weer een groter leeftijdsverschil is.

De middelste zijn is niet altijd even chill, maar dat geldt ook voor alle oudste en jongste thuis. Vergeet in ieder geval niet dat het juist ook gunstig voor je kan zijn. Het is maar net wat je er zelf van maakt.

Lees ook: Met deze gemakkelijke workout voor thuis heb jij binnen no-time een strakke buik

Reageer op artikel:
Dit zijn 7 herkenbare dingen als je de middelste thuis bent
Sluiten