Emma Plasmans
Emma Plasmans | LinkedIn Life 19 jul 2020

10 herkenbare momenten tijdens de rijlessen

Je hebt het al doorstaan, je bent er nu mee bezig of je moet er nog mee beginnen – rijlessen. Bij de een gaat het wat beter af, dan bij de ander. Daar is natuurlijk helemaal niets mee. Iedereen leert het op zijn eigen tijd en manier. Wat we wel allemaal gemeen hebben, zijn de herkenbare momenten tijdens de rijlessen.

Benieuwd naar de herkenbare momenten? Lees dan snel door.

Herkenbare momenten tijdens de rijlessen

First of all is het nemen van rijlessen giga-spannend. Omdat je het rijden nog niet gewend bent, heb je het idee dat alles op je af komt. Je twijfelt over van alles. Waar zit de koppeling ook alweer? Rij ik niet te hard? Hoe doe ik mijn knipperlicht ook alweer aan? Dit zijn absoluut herkenbare gedachtes die bij de meeste van ons voorkomen, trust us.

Je kunt dan ook vast en zeker niet wachten totdat je eindelijk zelf auto mag rijden en je roadtrip naar Frankrijk kan maken. In ruil daarvoor zal je toch echt een prestatie moeten leveren.

Van de auto die continu afslaat tot het veel te snel (voor jouw gevoel) invoegen op de snelweg, we’ve all been there. Voor iedereen die rijlessen heeft gehad zullen onderstaande momenten vast en zeker herkenbaar zijn.

Herken jij deze momenten?

1. Je kunt je gigantisch irriteren aan je rijinstructeur wanneer hij je vertelt waar je allemaal wel en niet op moet letten. Laat mij gewoon m’n ding doen!

2. Je schat autorijden heel easy in. Zo moeilijk kan het toch niet zijn? Je fietst notabene iedere dag door een drukke stad met veel trams, bussen, scooters en voetgangers.

3. Eerlijk is eerlijk, het helpt je wel van je shopverslaving af. Want daar is simpelweg geen geld meer voor na het betalen van je lessen, theorie- en praktijkexamen.

4. Langzamerhand kom je er toch wel achter dat je toch niet zonder je rij-instructeur kunt. Hij leert je steeds beter kennen en weet waar jouw valkuilen zitten.

5. Wanneer je rijleraar voorstelt om langs de McDrive te gaan lijkt dat je aan het begin van je rijlessen fantastisch, maar wanneer het einde nadert denk jij “Hallo, iedere minuut is kostbaar?!”.

6. Wanneer jouw instructeur vraagt of je de airco aan wilt zetten, zet jij doodleuk de radio aan.. Whoopsie.

7. De week naar je praktijk-examen toe is K I L L I N G en megavermoeiend.

8. En de generale repetitie (de les voor je praktijkexamen) is nog erger. Alles gaat mis en de moed zakt je enorm in de schoenen.

9. Wanneer jij dan ook nog te maken krijgt met een niet zo vrolijke examinator, wordt het helemaal spannend. Door zijn pokerface heb jij geen idee of je het nou juist wel of niet goed doet.

10. Het moment wanneer jij te horen krijgt of je geslaagd bent is rete-spannend. Wanneer je geslaagd bent, is het waarschijnlijk je best day ever geweest. Wanneer je gezakt bent, we feel you, het komt ooit goed. Echt.

Lees ook: Dé Spotify playlist die je in de auto moet draaien op basis van je persoonlijkheid

Reageer op artikel:
10 herkenbare momenten tijdens de rijlessen
Sluiten