Gina Koninkx
Gina Koninkx Life 4 mrt 2019

9 herkenbare situaties als je rijles hebt

Je bent eindelijk begonnen met rijlessen. Je bent nog niet echt gewend in de auto en alles lijkt op je af te komen. Ja, letterlijk en figuurlijk. Help?! Deze 9 situaties zul jij ongetwijfeld herkennen nu je in de auto zit:

1. Je ziet opeens overal lesauto’s rijden

Je zit naast je rijinstructeur en ziet opeens overal lesauto’s rijden. Maar dan ook echt óveral. Wow, waar komen ze opeens vandaan? Nou.. dat zijn er dus altijd evenveel. Je bent je er gewoon bewuster van omdat je nu zelf ook deelneemt aan het verkeer.

2. Je bent een doelwit voor andere bestuurders

Het blijkt behoorlijk grappig te zijn voor andere weggebruikers om jou te irriteren omdat je in een lesauto zit. Bumperkleven of met dezelfde snelheid naast je blijven plakken, je zult het ongetwijfeld meemaken. Raam open, middelvinger omhoog en gaan met die banaan. Tip: niet doen als je moet afrijden.

3. Je vergeet alles wat je normaal nooit vergeet

Waar je normaal gesproken als bijrijder áltijd netjes je gordel om doet, vergeet je dit prompt door de zenuwen. En dan vergeet je ook nog eens om je stoel te verstellen, wat schijnbaar erg belangrijk is. Dan dénk je klaar te zijn en moet je je achteruitkijkspiegel óók nog verstellen. Pff, hoe dan?!

4. Na 14 lessen nog steeds niet kunnen koppelen

En überhaupt niet doorhebben waar je koppelingspedaal zit. En na 20 lessen nog steeds niet. Argh.

5. Richtingaanwijzer

Zó hard je richtingaanwijzer indrukken dat spontaan alle lampjes beginnen te knipperen en je van paniek niet meer weet wat je nu moet doen. Links of rechts?

6. Het idee hebben dat je zó vaak moet spiegelen dat je niet meer op de weg kan letten

Serieus, je moet om de 5 seconden al je spiegels checken. Hoe hou je dan tijd over om op de weg te letten?

7. Spijt hebben dat je niet eerder bent begonnen met lessen

Rijlessen lijken nooit handig uit te komen met al die deadlines op je werk of studie. Maar we kunnen je verzekeren dat als je een halfjaar eerder zou zijn begonnen je precies hetzelfde had gedacht. Smoesjes?

8. Spijt hebben dat je überhaupt bent begonnen

Geen vertrouwen meer hebben in jezelf (en soms ook niet meer in je rijinstructeur) en spijt hebben dat je niet voor een automaatrijbewijs bent gegaan. Dat was toch wel een stuk makkelijker geweest.

9. Alles ziet er anders uit achter het stuur

Omdat je niet gewend bent vanuit die positie op het verkeer te letten. Laat staan dat je überhaupt ooit op het verkeer hebt gelet als bijrijder. Maar wow, alles ziet er anders uit vanaf deze stoel. Omdat je nu je spiegels gebruikt is alles in het verkeer ook gespiegeld: mindfuck.

Máár als je nog even doorzet heb je straks lekker je rijbewijs en gaat er een wereld voor je open. Dan kan je heerlijk op roadtrip met je vriendinnen en ben je niet langer de enige zonder rijbewijs. Whoaaaaa.

Reageer op artikel:
9 herkenbare situaties als je rijles hebt
Sluiten