Ahhh! Er is een heel logische reden waarom jij zo enthousiast wordt als je een hond ziet

Wanneer we een hond zien, willen we het liefst er gelijk op aflopen en een aai geven. Die schattige, lieve, harige koppies kunnen we gewoon niet negeren. Maar wat gebeurt er nu precies met ons wanneer we een hond zien? Wij hebben het antwoord voor je.

Honden staan toch wel hoog op ons lijstje van favoriete dieren die op deze wereld te vinden zijn. Van een schattige Labrador tot een French Bulldog, wij willen ze het liefst allemaal.

Dit gebeurt er met je hersenen wanneer je een hond ziet

Het gevoel dat we krijgen wanneer we een hond zien is eigenlijk onbeschrijfelijk. We beginnen automatisch te lachen, te praten met een babystem en worden eigenlijk helemaal gelukkig. Daarom kunnen we ook geen genoeg krijgen van de kwispelende staartjes en het knuffelen met onze harige beste vriendjes.

Maar wat gebeurt er nu in ons hoofd wanneer wij een hond zien? Volgens Jephtha Tausig, klinisch psycholoog, zijn we eigenlijk een soort van voorgeprogrammeerd om dit soort reacties te hebben en dit komt allemaal doordat het direct gerelateerd is aan baby’s. Huh?

Ja, echt. Hoewel we misschien denken dat het komt door de schattige, harige kopjes waar we zo verliefd op zijn, is deze reactie vergelijkbaar met onze reactie op baby’s. We vinden honden namelijk meestal zo schattig dat we, zonder dat we het doorhebben, herinnerd worden aan baby’s.

Aanraking

Wanneer we een puppy zien zeggen we eigenlijk “Hallo kleintje, ik ben hier om van je te houden én je altijd te beschermen.” Maar dat is niet alles. Wanneer we een hond aaien, heeft het eigenlijk al therapeutische voordelen die net zo krachtig zijn als medicijnen.

Het aaien van hond of zelfs een knuffelhond zorgt ervoor dat je bloeddruk, hartslag én ademhaling kalmeren. De fysieke connectie die je hebt met je hond zorgt ervoor dat de hersenen een bindingshormoon vrijgeven. Hierdoor voelen wij ons niet alleen klam, maar ook nog eens extra verbonden met een hond. Genoeg redenen om dus een hond in huis te nemen toch?

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen:

Bustle

Reageer op artikel:
Ahhh! Er is een heel logische reden waarom jij zo enthousiast wordt als je een hond ziet
Sluiten