Hersenkraker voor de maandagochtend: lukt het jou wél om deze rekensom om te lossen?

Behalve hoe je de rekening gaat splitten in een restaurant en behalve om te checken of je huisbaas de huur wel eerlijk heeft verhoogd, hoef je niet veel te rekenen in het leven. En een som oplossen heb je niet meer gedaan sinds je je schooltijd achter je hebt gelaten. Daarom hebben we de ultieme uitdaging voor je. Want het lukt niet veel volwassenen om deze som op te lossen.

Het is eigenlijk een super eenvoudige rekensom. Dat wil zeggen, dit is een som die je op de basisschool waarschijnlijk ontelbaar keren hebt moeten oplossen.

Maar met het verstrijken van de jaren, verdwijnt je kennis van algebra. Daarom, lukt het jou om deze som op te lossen?

9 – 3 ÷ 1/3 + 1 = ?

Denk je nu: ‘wat is dit voor abracadabra’? Nou, dan ben je niet de enige, wees gerust. Volgens the Daily Mail lukt het slechts 60 procent van de Japanse volwassenen om het goede antwoord te vinden op de som.

We zullen het goede antwoord verklappen: 1. Het heeft te maken met Meneer Van Dalen Wacht Op Antwoord. Ken je dat ezelsbruggetje nog? In de onderstaande video wordt precies uitgelegd hoe het ook alweer zit.Vond je dit leuk? Dan wil je je misschien hier ook wel aan wagen:
OMFG! Je kunt nu achter élk telefoonnummer komen via een simpele rekensom

Reageer op artikel:
Hersenkraker voor de maandagochtend: lukt het jou wél om deze rekensom om te lossen?
Sluiten