Joke-Jiers Botma
Joke-Jiers Botma Love 26 nov 2015

He’s just not that into you: 7 dingen die je dan écht niet moet doen

Even denk je je eigen prins op het witte paard te hebben gevonden. Even is perfectie het woord wat hem omschrijft. Helaas duurt deze waan niet lang en wordt je hart gebroken. Hij blijkt jou namelijk niet zó leuk te vinden. Een trap op je ego, maar houd ondanks deze afwijzing de eer aan jezelf.

De ooit zulke vlijende Whatsappjes zijn verleden tijd. En de momenten dat hij het initiatief neemt om je te zien zijn zo zeldzaam dat ze verwaarloosbaar zijn. Als je hem ziet voel je dat hij meer met zichzelf bezig is dan met jou. Alles wijst erop dat jij stapelgek op hem bent, maar hij niet op jou..

Betrap jij jezelf erop dat dit een beschrijving is van jouw huidige situazione? Wees dan op je hoede:

1. Wantrouw je intuïtie nooit of te nimmer

Je intuïtie is niets meer dan een menselijke eigenschap dat je iets aanvoelt zonder er over na te denken. Het is simpelweg een gevoel dat zo sterk is dat je er in geen enkel situatie omheen kan. Misschien heb je het als kind al gehad met bepaalde kinderen in je klas, of plekken waar je een slecht gevoel bij had als ontdekkende tiener. En zo is je intuïtie ook bij je als je op zoek bent naar Mr. Perfect. Waarschijnlijk heb je al een gevoel dat er iets niet goed zit. Dat hij jou niet zo leuk vindt als dat jij hem vindt. Vertrouw ook dan op je intuïtie. Want bedenk je maar eens wanneer je intuïtie je in de steek heef gelaten. Nooit. Zie je intuïtie als je gids die je helpt in álles.

2. Verwar Don Juan nóóit met het Prins op het Witte Paard

We weten nog niet zeker of de prins op het witte paard echt bestaat, maar we weten wel dat het stikt van de Don Juan’s. Verwar Don Juan’s gladde praatjes niet met liefdesverklaringen die we enkel en alleen krijgen van de ware die we nog moeten ontmoeten. Geloof niet dat de jongen die bekend staat als vrouwenverslinder van de stad opeens anders is geworden. Of nog erger, dat jij hem kan veranderen. Dat gaat namelijk niet gebeuren. Dit keer vertellen sprookjes jou als geen ander de waarheid: een slechterik wordt nooit een goedzak.

3. Booty call is géén liefde

Je voelt je misschien vereerd als hij je ’s nachts om 04:00 uur ongeveer tien keer heeft gebeld, je voicemail ingesproken heeft, en meerdere Whatsappjes gestuurd dat hij zo graag naast je wil liggen. Trap hier alsjeblieft niet meer in. Meneer heeft namelijk nu opeens wel tijd in zijn ‘oh zo drukke leventje’ terwijl hij dat in nuchtere toestand niet heeft. Hoe hard het ook mag klinken, hij ziet je als makkelijke prooi. Negeer dit soort treurige berichten van hem en antwoord ze simpelweg niet. Want als je hem wel binnenlaat zal hij je de volgende dag achterlaten met dat vervelende gevoel in je onderbuik. Dat ‘leuke’ moment met hem is het níet waard als hij al die andere momenten ook niet met je wilt delen.

4. What would mommy say?, what would daddy do?

Ja, dit zet je hoogstwaarschijnlijk écht aan het denken. Want wat als jij de situatie helemaal eerlijk zou vertellen aan je moeder? Wat zou zij dan zeggen? Waarschijnlijk hoor je haar stem al in je hoofd. En zoals je weet, moeders hebben altijd gelijk. Je kan het irritant vinden, maar maak er dit keer gebruik van. En bedenk je wat je vader zou doen als hij zou weten dat deze jonge man geen moeite doet voor zijn parel van een dochter? Juist, hij zou hoogstwaarschijnlijk die jonge man graag even bij zijn lurven willen pakken. Vraag je dit altijd af, hoe oud en volwassen je jezelf ook vindt. Het ouderlijk paar heeft namelijk het beste met je voor en ook heel vaak gelijk.

5. Maak geen excuses voor hem

Ga het niet voor hem opnemen tegenover je vriendinnen, omdat hij je weer eens op het laatste moment heeft laten zitten. Of die keer dat hij je een paar dagen heeft genegeerd en vervolgens doet alsof zijn neus bloedt. Het is namelijk een feit dat hij je heeft laten zitten en je heeft genegeerd. Dus waarom zou je tegen je omgeving doen alsof hij het allemaal niet zo heeft bedoeld of alsof het niet écht zijn schuld was? Je vriendinnen zijn er juist om je te steunen dus maak daar gebruik van. Iemand laten zitten, is iemand laten zitten. Geloof ons, mannen denken er ook zo over als een vrouw dat doet. Wees een beetje harder voor hem..

6. Hoor niet alleen wat je horen wilt

Probeer niet om elk Whatsappje zo te draaien dat er iets staat wat jij wilt horen. We weten het, het is lastig om interpretatie in te schatten op Whatsapp maar soms is het gewoon hartstikke duidelijk. Een voorbeeldje ter verduidelijking:
Hij: ‘Ik ga binnenkort een keer bij dat leuke restaurant eten wat vorige week is geopend.’ Wat jij hoort: ‘Ik wil niets liever dan naar dat nieuwe restaurant met jou, mijn liefde.’
Doe dit alsjeblieft nooit. Kijk, als een vrouw zoiets zegt zou het nog zo kunnen zijn. Wij vrouwen kunnen nogal communiceren via allemaal omwegen, hints en al het andere wat je grijs gebied kan noemen. Mannen doen dit niet. Nooit. Als ze met je willen eten dan vragen ze dat écht wel. Recht op de man af. Observeer kritisch en wees realistisch.

7. Stalken is ten strengste verboden

Als het écht allemaal duidelijk is dat hij jou allesbehalve als zijn vriendinnetje wil, laat het dan gaan. Ga geen manieren bedenken om op wat voor manier dan ook met hem in contact te komen. Whatsapp daarom ook niet over dingen die je normaal gesproken niet interesseren. Zoals hoe zijn voetbalwedstrijd is gegaan en waar je de lekkerste biertjes kan drinken. Hij zal dit hoe dan ook door hebben en dan wordt het allemaal nog treuriger. Investeer nooit in iemand die dat andersom ook niet doet, je verdient namelijk veel en veel beter.

LEES OOK: Liefde op het eerste gezicht? Het bestaat écht

Reageer op artikel:
He’s just not that into you: 7 dingen die je dan écht niet moet doen
Sluiten