Het antwoord op de beautyvraag: hoe werkt droogshampoo? Zo dus

Hoe werkt droogshampoo? We zagen dat dit in de top 10 vragen staat die worden gesteld op Google. En natuurlijk komt Beautify dan met een antwoord. Zo werkt droogshampoo:

Wanneer gebruik je het?

Denk je eens in, je wordt wakker, later dan je wil. Eigenlijk zou je je haren moeten wassen. De aanzet van je haar is vetter dan je lief is. Je hebt er alleen geen tijd voor. Dan is daar droogshampoo. Ook op andere momenten komt droogshampoo van pas zoals op festivals waarbij je niet kunt douchen of als het door de dag heen vet is geworden en je nog ergens naar toe moet waar prachtige lokken gewenst zijn. Kortom, droogshampoo is voor alle situaties waarbij je haar vettig is en je geen mogelijkheid hebt om het te wassen en wel de behoefte hebt om minder vet haar te hebben.

Wat is het precies?

Droogshampoo is een spulletje om je haar op te frissen zonder water. Het is een soort poeder dat de olie absorbeert die je lokken vet maakt. Hierdoor lijkt het alsof je schone haren hebt. Het is geen vervanger van shampoo want de droogshampoo wast niet je echt je haar ,maar het is wel een manier om snel van vet haar af te komen of je haren minder vaak te wassen.

Hoe werkt het droogshampoo?
  • Borstel je haar
  • Doe eventueel een handdoek om je kleren heen om te voorkomen dat je kleding wittig wordt van het poeder. Dit hoeft niet als je alleen wat gaat sprayen bij de aanzet van je haar
  • Spuit op 20 centimeter afstand de droogshampoo op de vette aanzet en/ of plukken van je haar. Als je alleen de aanzet wil kun je het beste je haar streng voor streng optillen om te zorgen dat het product overal komt en niet alleen bovenop
  • Laat de droogshampoo een paar minuten inwerken
  • Borstel je haar vervolgens nog een keer en zorg dat er geen witte plekken zichtbaar zijn. Dit is het risico wat meiden lopen die een andere kleur haar hebben dan blond.

En voila, een vetvrij opgefrist kapsel.

Reageer op artikel:
Het antwoord op de beautyvraag: hoe werkt droogshampoo? Zo dus
Sluiten