Het echte antwoord op: willen mannen liever brunettes of blondines

Al jaren zijn de meningen verdeeld over wat mannen nou de meest gewilde haarkleur vinden bij vrouwen. Willen ze liever iemand met dezelfde haarkleur als bootyshaker Jennifer Lopez of gaan ze toch liever voor een Doutzen..'blondes have more fun right'?

Voor de toepassing van dit stuk, gaan we ons alleen richten op blondines en brunettes – wat overigens niet betekent dat de andere haarkleuren minder belangrijk of relevant zijn.

Bewijsstuk A: Blondines

Blond wordt vaak gezien als het symbool van schoonheid. Maar echter is dit niet gelijk aan een universele waarheid. Wel is blond haar eigenlijk uiterst zeldzaam. Dit komt misschien als een schok voor je, maar slecht twee procent van de wereldbevolking heeft blond haar.

Dit kan ook een grote reden zijn waarom veel mannen als principe vinden dat vrouwen met blond haar aantrekkelijker zijn dan vrouwen met bruin haar. Uiteindelijk zullen mannen misschien niet per se voor een blonde vrouw kiezen maar zal een blonde vrouw hun misschien wel vaker opvallen. Dus wat is het nou?

Bewijsstuk B: Brunettes

Volgens Fiona Macrae van Daily Mail, heeft de universiteit van Westminster een onderzoek gedaan bij mannen of ze liever voor een blondine zouden willen gaan of voor een brunette. Uit onderzoek kwam naar voren dat blonde vrouwen zeker vaker worden benaderd maar dat brunettes hoger worden beoordeeld op een schaal van aantrekkingskracht. Dit komt helaas ook voort uit verschillende stereotypes die in de loop der jaren zijn gecreëerd, zoals bijvoorbeeld ‘dom blondje’ maar ook door bepaalde beeldvorming van verschillende adultmovies. Om deze reden hebben mannen het gevoel dat blonde vrouwen meer aanspreekbaar zijn dan brunettes.

Conclusie

Nu zul je wel denken.. oké wat willen mannen nou het allerliefst? De conclusie is, er is geen goed of fout, en dus ook geen uiteindelijke winnares. Iedereen is anders en iedereen heeft zijn eigen voorkeuren en meningen. Wie weet? Misschien houdt de man wel van een roodharige. De keuze is aan de man.

Bruce Springsteen heeft een keer gezegd: ”Brunettes are fine, blondes are fun but when it comes to getting a dirty job done, I’ll take a redheaded woman.”

Zoals Bruce zijn er vele andere die hun voorkeuren maar al te graag naar voren brengen. En er is zeker geen goede of slechte manier om dit onderwerp te benadrukken. Het gaat uiteindelijk toch gewoon om je eigen voorkeuren.

Dus nee ladies, we hoeven nu niet gelijk een afspraak te maken bij de kapper. Het is namelijk meer dan alleen een bepaalde haarkleur. Zo kijken mannen naar verschillende aspecten op basis van een bepaalde haarkleur. Soms heeft het te maken met een fysieke aantrekkingskracht en gelukkig gaat het vaak meer om wat er achter de fysieke verschijning schuilt. Dus nu kunnen we ones and for all stoppen met deze strijd.

Reageer op artikel:
Het echte antwoord op: willen mannen liever brunettes of blondines
Sluiten