Het is bewezen: van mannen krijg je hoofdpijn

Soms word je even helemaal gek van ze en zijn ze niet te pijlen: mannen. Zo nu en dan krijg je er hoofdpijn van. En dan bedoelen we, letterlijk hoofdpijn. Er is nu bewijs gevonden dat ons hoofd letterlijk op hol kan slaan van mannen en we hoofdpijn van ze kunnen krijgen.

Sorry, maar mijn hoofd slaat op hol van je

De universiteit van Indiana in de Verenigde Staten heeft onderzoek gedaan naar beroepen waar slechts vijftien procent van de werknemers vrouw is. Zij hadden regelmatig last van hoofdpijn.

Wat blijkt? Vrouwen die voornamelijk samenwerken met mannen kunnen daar soms onder lijden. De studie toont namelijk aan dat deze vrouwen meer stress ervaren. Dat heeft te maken met mentale zaken. Vrouwen zonderen zich af van collega’s en twijfelen vaker of ze de baan wel aankunnen.

Door deze twijfels kan het stresshormoon cortisol vrijkomen. Hierdoor wordt de hormoonbalans in de hersenen verstoord en ben je vatbaarder voor ziektes en andere lichamelijke klachten zoals hoofdpijn. Soms maar een beetje uit de buurt blijven van al die mannelijke testosteron als je je goed wil voelen. En mocht je een keer hoofdpijn hebben en naar huis willen dan kun je de mannen de schuld geven. Ook wel eens lekker.


Lees ook
: Deze 11 symptomen vertellen je dat je meer stress hebt dan je denkt
stress symptomen

Science Daily

Reageer op artikel:
Het is bewezen: van mannen krijg je hoofdpijn
Sluiten