Yasmine Esser
Yasmine Esser Life 8 jan 2016

Het is oké: dit is waarom je best af en toe bitchy mag doen

Wij vrouwen willen graag aardig gevonden worden en hebben geleerd om altijd vriendelijk te zijn. Maar je hoeft heus niet constant de nice girl te zijn. Af en toe bitchy doen heeft namelijk ook zo z'n voordelen.

Vloeken is goed voor je

Je ouders zullen er misschien niet blij mee zijn, maar er af en toe een paar scheldwoorden uitgooien heeft tal van voordelen. Zo kunnen mensen die vloeken de hele wereld aan. Je uit namelijk meteen je frustratie, waardoor je minder stress hebt. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt zelfs dat je meer pijn kunt verdragen. Reden genoeg om niet altijd de nice girl te zijn.

Mannen vinden je aantrekkelijker

Een beetje hard-to-get spelen maakt mannen he-le-maal gek. En ook in een relatie hoef je heus niet alles goed te vinden. Je kunt je leven helemaal om hem heen bouwen, maar hij zal het veel aantrekkelijker vinden als je je eigen dingen blijft doen en zelf een mening hebt. Niets zo onaantrekkelijk als een vrouw die altijd maar zegt ‘wat jij wilt’ of ‘het maakt mij niet uit’. Mannen houden van een vrouw die nu en dan een beetje tegengas geeft. Die niet onwetend knikt op alles wat hij te vertellen heeft.

Je zult het verder schoppen

Uit onderzoek van de Universiteit van Amsterdam blijkt dat mensen die zich quasi-arrogant gedragen belangrijker lijken én daardoor uiteindelijk ook machtiger worden. Het is als het ware een self fulfilling prophecy. Je wordt meer als een leider gezien als je voor jezelf opkomt en niet altijd aardig bent.

Je bent gelukkiger

Als je altijd probeert anderen happy te maken en als je altijd aan verwachtingen van anderen wilt voldoen, dan kun je je eigen geluk in de weg staan. Je bent dan namelijk niet trouw aan jezelf. Trek je niet van iedereen iets aan en je zult gelukkiger zijn. Bovendien is het onvermijdelijk dat niet iedereen jou aardig vindt. Je hoeft niet áltijd een bitch te zijn, maar voor jezelf opkomen kan helemaal geen kwaad.

LEES OOK: Waarom mensen die vroeger altijd 6’jes haalden nu het succesvolst zijn

Reageer op artikel:
Het is oké: dit is waarom je best af en toe bitchy mag doen
Sluiten