Yasmine Esser
Yasmine Esser Love 15 dec 2016

Het kan wel! Voor eeuwig verliefd zijn is echt mogelijk volgens de wetenschap

Dit is heerlijk opbeurend nieuws. En als je misschien je dag niet had, dan heb je die nu wel. Want dit is werkelijk fantastisch. Hersenonderzoekers hebben namelijk aangetoond dat bij sommige mensen de verliefdheid nooit over gaat.

In het begin van een nieuwe liefde is alles leuk en spannend. Je voelt een schok door je lichaam gaan, iedere keer dat je telefoon oplicht. Omdat je weet dat hij het kan zijn. Je hoopt dat hij het is. Bij dates krijg je geen hap door je keel. En als hij je aanraakt voel je een euforisch gevoel door je heen gaan. Je bent verliefd.

Door de jaren heen verandert jullie relatie echter. Je voelt je vertrouwder bij elkaar. De spanning neemt af. Die heftige verliefdheid waardoor je niet kunt slapen, eten en over niets anders kunt praten dan hem, hem, hem, maakt plaats voor houden van. En dat is prachtig.

Zo fijn: niet bij iedereen gaat verliefdheid over

Maar voor iedereen die het jammer vindt dat verliefdheid over gaat, hebben we fantastisch nieuws. Wat zeggen we, magnifiek nieuws. Want niet iedereen valt van de roze wolk af.

Hersenonderzoekers hebben namelijk ontdekt dat sommige mensen in hun brein zelfs na een jarenlange relatie nog reacties vertonen die worden geassocieerd met verliefdheid. Én ze geven ook aan dat mensen ook nog steeds helemaal hoteldebotel kunnen zijn na al die tijd.

De onderzoekers van de Stony Brook University New York vergeleken hersenscans van mensen die net verliefd waren, met die van mensen die al tien tot dertig jaar samen waren, maar beweerden nog steeds helemaal verzot op elkaar te zijn.

En wat bleek? De hersenen van de happy couples reageerden in sommige gevallen inderdaad nog net zo heftig als die van de net verliefden. Vooral het gebied in de hersenen dat zorgt voor dopamine, waar je gelukkig en blij van wordt, werd erg actief toen ze hun partner zagen.

Mm, dit is toch onwijs lief. Mocht je eraan twijfelen: echte liefde bestaat. Zucht.

Vond je dit artikel leuk? Dan wil je dit misschien ook lezen: Waarom ochtendseks veel beter is om je dag mee te beginnen dan met een kop koffie

Reageer op artikel:
Het kan wel! Voor eeuwig verliefd zijn is echt mogelijk volgens de wetenschap
Sluiten