6 manieren om het meeste uit je make-up te halen

Make-up weggooien doet altijd pijn. Vooral als het gaat om je allermooiste lippenstift die niet meer te krijgen is. Maar soms gooien we producten te snel weg. Gelukkig zijn er tips waarmee je de houdbaarheidsdatum van je producten kunt verlengen.

1. Schraap het allerlaatste beetje eruit

We kennen allemaal het probleem met een lippenstift die op is. Wanhopig probeer je nog de lippenstift tegen je lippen te drukken om het laatste beetje eruit te krijgen, maar helaas, dat werkt ook niet. Wat je beter kunt doen is een lippenseel pakken en met het kwastje de lippenstift eruit halen. Dit heeft meerdere voordelen, namelijk dat je je lippenstift zuiniger op kunt brengen met een kwastje, plus je kunt je lippenstift tot op de bodem toe opmaken. En je zult verbaasd staan over hoeveel je er nog uit krijgt.

2. Druk gebroken stukken weer tot een geheel

Het is altijd weer balen wanneer je je poeder, blush of bronzer op de grond laat vallen en deze in honderd stukken valt. Geen paniek, er is een oplossing voor je. Druk de stukken stevig aan in het doosje en druppel er wat pure alcohol overheen. Zo zit je product in no-time weer in elkaar.

3. Maak je mascara weer smeuïg

Je mascara is altijd sneller leeg dan je denkt. Maar ook hiervan kun je de houdbaarheid verlengen. Door ongeveer vijf oogdruppels (bijvoorbeeld visine oogdruppels) toe te voegen aan je mascara en dit door te roeren met de borstel kun je nog even een paar keer vooruit. Let op: Niet pompen! Daardoor droogt je mascara eerder uit.

4. Stop met pompen, begin met schrapen

Producten waar een pompje op zit lijken altijd leeg wanneer er niks meer uit het pompje komt. Maar gooi de verpakking niet meteen weg, want je wil niet weten hoeveel er nog van je product in de verpakking zit. Schraap met de steel van de pomp langs de binnenkant van de verpakking en je kunt nog zeker een keer of vijf vooruit.

5. Beperk de blootstelling aan lucht

Lucht is funest voor beauty producten. Dus zorg dat je je producten altijd goed dichtdraait (vooral mascara’s).

6. Bewaar je producten niet in de badkamer

Net zoals lucht niet goed is voor je beauty producten is de wisselende temperatuur en het vocht ook niet goed voor ze. Dus voor een langere houdbaarheidsdatum bewaar je ze liever buiten de badkamer waar het vocht er niet in kan kruipen.

Reageer op artikel:
6 manieren om het meeste uit je make-up te halen
Sluiten