Het verhaal achter het litteken: ‘Mijn vriendinnen en ik maken grapjes over het litteken van Harry Potter’

Je kunt je schamen voor je littekens, je kunt er trots op zijn of om lachen. Maar achter ieder blijvend teken van wat ooit een verwonding was, zit een verhaal. Vandaag vertelt Esmé haar verhaal over haar wenkbrauw.

Esmé heeft een litteken in de vorm van een halve maan boven haar linkerwenkbrauw. Het doet haar denken aan het litteken van Harry Potter. Alleen komt haar brandmerk niet doordat ze de vloek van een kwaadaardige tovenaar heeft overleefd, maar door haar onhandigheid als kind.

‘Mijn moeder speelde zelf verpleegster’

Als driejarig meisje liep ze vrolijk rond op straat met haar bellenblaas in haar hand. ‘Helaas was – en ben ik nog steeds – wat onhandig en struikelde ik over een put. Face first op de grond, en belandde het bellenblaaspotje tussen mijn gezicht en de stoeptegel. Het scherpe randje liet een nare snee achter in m’n wenkbrauw,’ vertelt Esmé.

Geen hechtingen

In die tijd werd er nog anders gehecht. Esmé’s moeder was bang dat ze er een lelijk litteken aan over zou houden. Ze bracht haar niet naar de eerste hulp, maar speelde zelf voor verpleegster en maakte het wondje schoon. Ze duwde de snee tegen elkaar aan met een pleister. Esmé: ‘Het is super mooi geheeld en het litteken wordt met de jaren steeds minder.’

‘Een fotograaf fotoshopte mijn huid egaal. Best wel stom’

Opmerkingen over haar litteken krijgt ze eigenlijk nooit. Behalve van haar vriendinnen dan. ‘Ik ben een groot Harry Potter fan, dus er worden door mijn vriendinnen geregeld grapjes gemaakt of ik niet toch een verbinding heb met één of andere duistere tovenaar,’ lacht ze.

Halve maan in haar gezicht

Als ze in de spiegel kijkt, stoort Esmé zich ook niet aan haar litteken. Het is niet super heftig en het lijkt ook met de jaren minder te worden. ‘Yay voor eyebrowpencils. Daardoor zie je er ín m’n wenkbrauw niets meer van, alleen nog erboven. Littekens in het gezicht zijn bijna nooit mooi, maar ik vind de mijne niet storend, het past bij me. Een aantal jaar geleden maakte een fotograaf een portretfoto van mij en Photoshopte m’n hele huid egaal – weg litteken. Best wel stom, want m’n gezicht zag er meteen anders uit.’

Esmé’s litteken in de vorm van een halve maan, boven haar linkerwenkbrauw.

Heb jij ook een litteken waarover je wilt vertellen op Beautify.nl? Mail dan naar [email protected]

LEES OOK: Het verhaal achter het litteken: ‘Ik moest met spoed geopereerd worden aan mijn been’

Reageer op artikel:
Het verhaal achter het litteken: ‘Mijn vriendinnen en ik maken grapjes over het litteken van Harry Potter’
Sluiten