Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Love 15 jun 2015

Het verhaal van het meisje dat leefde als een echte Gossip Girl

Hannah is een meisje uit New York dat enorm fan werd van de geweldige televisieserie Gossip Girl. Tegen Seventeen vertelde ze haar verhaal over hoe ze haar leven inspireerde op die van Blair Waldorf.

“Zo zielig dat de aanmeldingen van de NYU (universiteit) zo enorm zijn gestegen door Gossip Girl. Waarom zou je hierheen gaan alleen maar door een TV show?!” Hannah hoorde het haar klasgenootje nog zeggen en begon direct te twijfelen aan haar eigen beweegredenen waarom ze zich had ingeschreven aan de NYU. Is het echt zo zielig?

Toen Hannah begon met het kijken van Gossip Girl wilde ze niets liever naar er zelf ook één zijn. Ze was geïntrigeerd door Blair Waldorfs kledingkeuze, kapsel en door het leven wat zij had. En ook al besefte Hannah dat het gescript was, en dat het leven niet zo gaat, vond zij dat ze wel recht had op martini’s in hotelbars na school en gala’s voor het Goede Doel in het weekend.

Daarom kocht Hannah een hele nieuwe garderobe. Denk aan rokjes met hoge tailles, een preppy rode trenchcoat, blousjes en natuurlijk haarbanden. Ze krulde haar haren, en leek zo precies op Blair:

Door een uitnodiging van een vriendin zat ze opeens in een privéauto met chauffeur die haar vriendin, haar vriendje en haarzelf wegbracht voor een luxe weekendje. Hij praatte niet, zat ongeïnteresseerd op de achterbank én had nonchalant haar net zoals Chuck Bass. Dit is één van de vele voorbeelden die Hannah heeft beleefd. Zo heeft ze natuurlijk net zoals Blair en Serena op de trappen gezeten, hét uniform besteld, restaurants bezocht waar ze in Gossip Girl ook waren (ook al kon ze het niet betalen en bestelde ze een goedkopere take-away).

Dit hield Hannah twee jaar vol. Maar door zo’n image van haarzelf neer te zetten voelde ze zich beter dan ooit. Ze veroverde stages bij de ELLE, de Cosmopolitan en Seventeen magazine. Hannah besefte echter wel erg goed dat het gedrag van de Gossip Girl meisjes niet altijd door de beugel kon. Maar zoals ze zelf zegt: “Ik was vijftien, wist niet wat ik met m’n leven wilde en haalde juist de goede dingen uit Gossip Girl. Het gaf me een imago waardoor ik nu de wereld kan veroveren”. En stiekem snappen we dat best wel.

Reageer op artikel:
Het verhaal van het meisje dat leefde als een echte Gossip Girl
Sluiten