Yasmine Esser
Yasmine Esser Love 2 jul 2018

Is het weekend alwéér voorbij?! Zo wordt maandag jouw favoriete dag van de week

Oh kreun, het is weer maandag. Het weekend lijkt iedere week korter te duren. Je gelooft zelfs in complottheorieën die beweren dat op zaterdag en zondag minder minuten in een uur zitten.  Op maandagochtend lijken je wallen dikker en de vrijdagmiddagborrel is nog mijlen ver weg. Daarom kun je vast wat tips gebruiken om de monday blues te verslaan.

Als eerst: focus niet te veel op vrijdagmiddag. Want het duurt inderdaad nog een paar dagen voor het weer zo ver is. Daarom kun je beter een feestje maken van het leven in de tussentijd. Denk liever: Yes, het is weer maandag, weer een nieuwe week, hoppa.

Trek die nieuwe jurk en laarzen aan

Die je dit weekend hebt gekocht. Tuurlijk, je kunt je nieuwe outfit bewaren tot vrijdag, maar waarom zou je? En doe die rode lippenstift die je normaal alleen in het weekend draagt ook maar gewoon op.

Maak een lijstje van leuke dingen deze week

Morgen ga je naar de bioscoop, woensdag sporten en donderdag naar een leuk feestje. En vandaag? Vandaag zie je die knappe collega weer en kun je nét te lang met hem blijven hangen bij het koffiezetapparaat.

Maak op zondag vast een lekker ontbijt voor de maandag

Ja, ja, dat is nu te laat, maar er volgen nog veel meer zondagen en maandagochtenden. Bak bijvoorbeeld op zondagmiddag ontbijtmuffins. Jammie, bij de gedachte aan zo’n traktatie loopt het water je al in de mond en spring je een stuk makkelijker uit bed.

Kijk filmpjes van katten of honden

Ze zijn zo fluffy en aaibaar en je wilt ze helemaal fijn knuffelen. Ze zijn bovendien behoorlijk klunzig en dat werkt – zelfs als je kampioen grumpy kijken bent – op je lachspieren.

Of naar hete mannen

Wist je dat er Instagram-accounts vol met knappe mannen zijn? Mannen met goddelijke lichamen die in bed op je te liggen te wachten. Mannen met het aantrekkelijkste gezicht ooit, half verscholen achter een boek. Lekkere kerels en hun honden. Sexy dudes en hun puppy’s. Voor je het weet vergeet je dat het maandag is.

Maak je bed op voor je de deur uit gaat

Het kost letterlijk twee seconden om je deken op te schudden en weer op z’n plek te leggen en het resultaat is zó bevredigend. Een opgemaakt bed ziet er ontspannen en netjes uit, ook als de rest van je slaapkamer een bende is. Een opgemaakt bed geeft je rust, als je de deur uitgaat en ook als je er aan het einde van de maandag weer in wil ploffen.

Skip de koffie op je werk

En haal onderweg een écht lekker bakkie. Iedere dag langs Starbucks kost je natuurlijk handenvol geld, maar als je één dag in de week mag kiezen om jezelf te verwennen met een bakje troost, kies dan voor maandag.

Overdrijf hoe leuk je weekend was

Niemand hoeft te weten dat je twee dagen lang op de bank hebt gehangen. En als je dat wel eerlijk wilt zeggen, vertel dan hoe vre-se-lijk je daar aan toe was, eindelijk een weekend niks doen.

En als dit allemaal niet werkt

Misschien is het dan goed om na te denken waarom je haatgevoel voor maandag zo diep uit je tenen komt. Vind je het nog leuk wat je doet en zit je nog steeds op je plek? Of ben je je eigenlijk aan het vervelen en kruipt de tijd daarom voorbij?

Op déze dag en dit tijdstip voelen wij ons het mooist van de hele week

Klik op de foto en lees op welke dag jij het meest straalt.

Reageer op artikel:
Is het weekend alwéér voorbij?! Zo wordt maandag jouw favoriete dag van de week
Sluiten