Het wordt kouder weer en zo zorg je voor je haar

De gure dagen komen er weer aan. Dagen waarop we onszelf dik inpakken en dikke crèmes mogen gaan smeren. Ook je haar verdient extra aandacht en vocht. Zo bescherm je je haar tegen de regen, wind en gure koude dagen:

Diep conditionen

Je moet haren weer even tot leven wekken, en dat kan bijna niet beter dan met een diepe condioner. Dit kun je laten doen bij je haarsalon en is meestal prima te betalen.

Koud water

Spoel je haar met koud water. Echt jammie is het niet, onder een koude douche staan, maar het is wel een zegen voor je haar. Twintig seconden is al voldoende om je haren gezond te houden. Het zorgt er namelijk voor dat het haar niet uitdroogt en zijn natuurlijke vochtbalans behoudt. Zo krijg je niet meteen van dat intens droge haar in de winter.

Vermijd hitte

Droog je haar op de koele stand. Een beetje hetzelfde verhaal als met warm water. De hitte maakt je haar erg breekbaar en ontneemt zijn vocht.

Droog je haar

Ga niet slapen of naar buiten met nat haar. Je haar kan zonder grapjes bevriezen als het buiten koud is en daarbij vergroot je de kans op een griepje. Slapen met nat haar is een slecht idee aangezien je haar dan op z’n breekbaarst is.

Moisturize

Moisturize je haar. Gebruik speciale shampoo’s die moisturizer bevatten en condition zeker iedere dag je haar.

Serum

Bescherm je haar met serums. Zeker als je in de winter wil stijlen of krullen, maak dan gebruik van speciale serums om je haar wederom tegen uitdroging te beschermen.

Reageer op artikel:
Het wordt kouder weer en zo zorg je voor je haar
Sluiten