Hier is je nieuwe weight loss BFF: Komijn

Ja, komijn is het nieuwe wondermiddel als het gaat om afvallen. Hoewel, nieuw, waarschijnlijk heb je allang een kruidenpotje in je keuken staan, om te gebruiken in exotische gerechten. Alle reden om het vaker ergens in te strooien.

Komijn kan het afvalproces flink wat versnellen. Dit zijn dingen die we graag horen.

Onderzoekers van de Iranese Shahid Sadoughi Universiteit onderzochten drie maanden lang het effect van komijn bij vrouwen met overgewicht. Er namen 88 vrouwen deel aan het onderzoek. Zij mochten vijfhonderd calorieen per dag minder eten dan ze gewoonlijk zouden doen.

Van de deelnemers kregen 44 vrouwen tweemaal daags een bakje magere yoghurt met 1,5 gram komijn. De andere vrouwen aten net zoveel yoghurt, maar dan zonder het kruid.

Komijn is je nieuwe vriendin in de keuken

Het resultaat? Álle vrouwen verloren gewicht. Maar, de vrouwen die komijn aten vielen gemiddeld 2 kilogram meer af dan de andere vrouwen. Ook hun tailleomtrek, vetpercentage en cholesterol daalden meer.

Wij weten het wel, komijn kan immers geen kwaad. En als het echt helpt met afvallen en gezonder worden, is dat te gek. Kom maar op met dat kruid.

Vond je dit artikel interessant? Dan wil je dit misschien ook lezen:
Hallo strakke huid: Dit is wat je écht kunt doen tegen je cellulite

Reageer op artikel:
Hier is je nieuwe weight loss BFF: Komijn
Sluiten