Hier kun je maar beter op letten wanneer je zelf je haren gaat verven

Natuurlijk. Het is erg verleidelijk om te denken 'ik verf deze keer wel zelf mijn haar, dat scheelt namelijk toch weer behoorlijk wat knaken'. En zo is het maar net. Echter betaal je bij je kapper niet voor niets zoveel, want het verschil tussen jou en je kapster is: ervaring. Ja, er loeren een boel gevaren in het thuis kleuren. Waar moet je op letten wanneer je zelf aan de slag gaat met die natte kwast?

De verdeling van de verf

Teveel haarverf aanbrengen is een veel voorkomend probleem bij haren verven. Het resultaat is een oneven verdeling van kleur in je haar waardoor sommige gedeeltes donkerder of lichter zullen uitvallen dan andere plekken. Over het algemeen gaat het vaak fout bij de uiteindes. De wortels worden te licht en de punten te donker. Ook zit er een verschil in haar wat al eens geverfd is en wat nog ‘maagd’ is op verfgebied. Mocht je bijvoorbeeld alleen nog maar eens highlights hebben laten zetten, verf dan eerst de gedeeltes haar die nog ‘maagd’ zijn, gevolgd door de gedeeltes haar die al eens een likje hebben gehad. Zo zorg je ervoor dat je haarkleur gelijker uitvalt en daarbij heeft het niet gekleurde haar nu eenmaal meer tijd nodig om aan de verf te wennen.

Kleur kiezen

Dit gaat nog wel eens verkeerd bij blondines die een tintje lichter willen. Het wil dan namelijk nog wel eens oranje uitvallen. Ga daarom van tevoren even langs bij je kapper voor een uitgebreid overleg. Zij weten precies welke richting je op moet qua kleur en vooral; welke kleuren niet gaan werken. Overigens is het nooit een slecht idee om een kleur te kiezen die niet ál te ver van je natuurlijke haarkleur ligt om echt dramatische fouten te voorkomen.

De kleur kan veranderen

Soms kan een merk besluiten een kleur die erg goed verkoopt, aan te passen in kleur. Dat betekent dat je een nieuwe kleur zult moeten vinden en de kans dat deze niet perfect samen gaat met je oude kleur is helaas.. redelijk groot. Zorg daarom dat je bij een overstap van kleur je héle haar verft en niet enkel gedeeltes zoals de uitgroei. Zo voorkom je een duo penotti (hoe leuk dat ook is).

Reageer op artikel:
Hier kun je maar beter op letten wanneer je zelf je haren gaat verven
Sluiten