Hier valt je mond van open: 10 feiten over nagellak waar je nog nooit van hebt gehoord

Waarschijnlijk heeft iedere vrouw wel een paar nagellak kleurtjes in haar kastje staan. Hoe oud ze ook zijn, ze staan er toch. En ondanks dat het 'maar' een potje nagellak is, zijn er ook over deze potjes best wat bizarre feitjes te vinden:

1. De Black Diamond Polish van Azature is de duurste nagellak die er bestaat
In het potje zitten 267 karaten aan zwarte diamenten. Kelly Osbourne droeg deze nagellak naar de uitreiking van de Emmy’s in 2012. De kosten? 250.000 dollar.

2. Nagellak is verboden in een vliegtuig
Oke, het is niet illegaal maar de meeste vliegtuigmaatschappijen hebben nagellak aan boord verboden. Helaas, geen nagels lakken dus om de tijd te doden.

3. Met 130 potjes nagellak kun je een Fiat 500 auto helemaal inkleuren
David Sheath heeft het uitgeprobeerd mét de kleine kwastjes die in de nagellak zitten. Hij verfde een Fiat 500 roze en deed daar vier dagen over, twee uur en twee minuten.

4. Nagellak werd al in 3000 jaar voor Christus gebruikt door vrouwen
In het oude Egypte gebruikte de welvarende vrouwen rode henna. Vrouwen die iets minder hadden gebruikten lichtere kleuren. In China werd nagellak gemaakt van bijenwas, eiwit, Arabische gom en bloemblaadjes. Ook dit was alleen beschikbaar voor de meest rijke vrouwen.

5. Nagellak kun je voor nog veel meer dingen gebruiken
Waarvoor? Dat lees je hier.

6. De geschiedenis van de eerste moderne nagellak
De allereerste moderne nagellak werd gemaakt van een soort glazuurverf die ook gebruikt werd voor auto’s.

7. Nagellak populariteit groeide door het witte doek
Al in 1940 zag je de invloeden van actrices op het witte doek. Toen Rita Hayworth nagellak droeg waren alle potjes uitverkocht. Eveneens toen Uma Thurman Chanel nagellak droeg in Pulp Fiction.

8. De ‘french manicure’ is ontstaan door tijd tekort
Make-up artiesten klaagden vroeger over de weinige tijd die ze hadden om de nagels van actrices tussen de opnames door weer andere kleuren te geven. Van de actrices werd verwacht dat de nagellak precies bij het betreffende kostuum paste. En ook toendertijd werden kostuums vaak gewisseld. Daarom heeft één make-up artist twee kleuren aangebracht op de nagels van de actrices. Zo hoefden ze minder vaak hun nagellak te wisselen.

9. Nagellak bewaar je in de koelkast
Als je nagellak blootstelt aan teveel warmte en licht zal de nagellak eerder stroperig worden. Wil je lang met een potje doen? Zet ‘m dan in de koelkast.

10. Nagellak heeft ook een houdbaarheidsdatum
Helaas pindakaas maar ook nagellak kan bederven. Na het openen van het potje duurt het tussen de één en twee jaar voordat de formule verloren is gegaan en de nagellak vrijwel onbruikbaar is geworden.

Reageer op artikel:
Hier valt je mond van open: 10 feiten over nagellak waar je nog nooit van hebt gehoord
Sluiten