Yasmine Esser
Yasmine Esser Love 1 okt 2016

Hier worden de meeste mensen ten huwelijk gevraagd

Een zonsondergang, een champagnemoment met een ring in het glas, een vliegtuigje met daarachter gigantisch groot de vraag: ’Wil je met me trouwen?’ Ja, in je hoofd is het moment dat je lover voor je op je knieën gaat groots, meeslepend en hopeloos romantisch. En nu is uit onderzoek gebleken op welke plek mensen het meest ten huwelijk worden gevraagd:

Ja, ik wil…

Volgens Beaverbrooks, een Britse juwelier, gebeuren de meeste aanzoeken… gewoon thuis. Dat lijkt niet heel sprookjesachtig, maar aan de andere kant, dat is wel de plek waar jullie het meest vertrouwd zijn. De plek waar jullie zo veel lief en leed delen.

49 procent van de huwelijksaanzoeken gebeurt voor de tv of op een andere plek in huis. Misschien wel een stuk prettiger dan op een sprookjeskasteel met honderd mensen die staan toe te kijken.

De top 10

We verbaasden ons wel een beetje over nummer 6 op de lijst, te weten: in de auto. Zou zoiets extra ongelukken opleveren en slecht zijn voor de verkeersveiligheid?

Dit zijn de tien meest voorkomende plekken om je te verloven.

1. Thuis – 49 procent
2. Tijdens een dagje uit – 7 procent
3. Tijdens vakantie in het buitenland – 6 procent
4. De lokale kroeg – 6 procent
5. Tijdens een vakantie in eigen land – 5 procent
6. In de auto – 5,5 procent
7. In een restaurant – 4,5 procent
8. In de tuin – 2 procent
9. Op het strand – 2 procent
10. In een hotel – 1 procent

Vond je dit artikel leuk? Dan wil je dit misschien ook lezen: Liefde overwint alles: ‘Mijn vriend is door een auto-ongeluk in een rolstoel beland’

Reageer op artikel:
Hier worden de meeste mensen ten huwelijk gevraagd
Sluiten