Hij is weer terug van weggeweest: zo rock je de bruine lip

Jawel, de bruine lip is terug van weggeweest. Niet die akelige variant uit de 90's waarbij  je je afvroeg of je vriendin de dichtstbijzijnde baksteen tegen haar lippen had staan aanwrijven, maar de perfecte, zachtbruine lippenstift die we allemaal willen rocken maar waarvan we niet precies weten hoe. Ga als volgt te werk:

Mascara

Aangezien een bruine lip nogal wat aandacht kan trekken, kun je je ogen het beste een beetje simpel houden. Laat de oogschaduw en eyeliner voor wat hij is en leg de focus op je mascara. Breng een paar laagjes aan om je ogen wat meer te openen en je natuurlijke wimpers te accentueren.

Lip liner

Voordat je alles overhoop gaat halen voor die oude verbrokkelde bruine lipliner, moet je even bedenken dat we inmiddels wel iets verder zijn op beautygebied. Geen bruine liner dus, maar een huidskleurige. Hiermee breng je de pigmentatie van je lippen naar beneden waardoor de bruine kleur beter naar voren komt (en ook nog eens goed blijft zitten wanneer je je lippen geheel inkleurt met de liner). Met een liner voorkom je dat je lippenstift uitloopt.

De lippenstift

Nu is het tijd voor het echte en vooral het leukste werk, de lippenstift. Begin allereerst met een kwastje om de eerste lijnen strak aan te kunnen brengen. Ga wanneer je de perfecte belijning te pakken hebt er nog eens overheen met de lippenstift zelf om die intense, bruine kleur te krijgen. Afhappen en nog een enkele keer overstiften voor een extra lange houdbaarheid en voilà! Ready to go.

Reageer op artikel:
Hij is weer terug van weggeweest: zo rock je de bruine lip
Sluiten