WIDM recap: 19 hints die wijzen naar Jeroen als mol van WIDM 2020

Na de hints die wijzen naar Nikkie als de mol van WIDM seizoen 20, hebben we nu een lijstje over Jeroen. Het lijkt er namelijk op dat één van deze twee kandidaten de mol is. Over het algemeen verdenken de meeste mensen Jeroen.

Ben jij al overtuigd van Jeroen als mol van dit seizoen? Dít zijn 19 hints die wijzen naar Jeroen als mol van WIDM 2020.

WIDM aflevering 1: Renaissance

Jeroen zou volgens ons best de mol kunnen zijn. Ben je nog niet overtuigd? Misschien heb je iets aan deze hints:

Hint 1: de leader

In de leader is in elke aflevering M – O – L te zien op de vaten uit de laatste aflevering. Onder de letters staat 30 – 0 – 30. Als je bij elke aflevering kijkt op 30:30 (30 minuut en 30 seconden), is Jeroen in beeld te zien of te horen. Interesting.

Hint 2: Spiegelbeeld

Bij de eerste opdracht staat Jeroen meteen bij de verkeerde spiegel. Door hem wordt er dus geen geld verdiend, dit is iets wat de mol graag doet…

Hint 3: vrouwennamen

In de tweede opdracht zegt Jeroen dat er zowel vrouwelijke als mannelijke voornamen moeten worden genoemd door de kandidaten. Terwijl veel andere denken dat het alleen om mannennamen draait. Als er wel naar Jeroen zijn opmerking geluisterd zou zijn, hadden er veel meer namen op de lijst gestaan – waardoor het lastiger was geworden om geld te verdienen. Was deze opmerking van Jeroen dus tactisch gepand omdat hij de mol is?

De hints naar Jeroen in aflevering 2 WIDM: Listig

Jeroen heeft in deze aflevering één opvallende actie, voor de rest valt hij maar weinig op. Is dit zijn tactiek als Mol?

Hint 4: stenen uit het mandje

Nikkie stond gewoon toe te kijken hoe Tygo en Jeroen stenen uit het mandje aan het gooien waren, wat is hier aan de hand? Jeroen stemt heel duidelijk in op het voorstel om de stenen uit de manden te halen. Daarnaast verdween er ook een zilveren steen uit de mand – heeft Jeroen dit misschien tijdens dit moment gedaan?

Aflevering 3 van WIDM: Besluit

In de derde aflevering wordt Jeroen vooral neergezet als kandidaat, maar is dit niet gepland om de verdenkingen op hem als mol weg te werken? Hij hield in deze aflevering het gescheurde briefje achter, maar gaf deze uiteindelijk wel terug.

Daarnaast schiet hij raak op een schild en zorgt hij er zo voor dat er wel geld verdiend wordt. Jeroen in deze aflevering niet in onze hints van WIDM naar voren.

Aflevering 4 WIDM: Meesterlijk

In deze aflevering zijn er ook een paar opvallende hints waaruit kan blijken dat Jeroen de mol is van dit seizoen WIDM.

Hint 5: het schilderij van Peggy

Het schilderij dat Jeroen moest beschrijven, die Peggy heeft geschilderd is als enige niet gevonden door de andere kandidaten. Waarschijnlijk komt dit door de vage beschrijving die Jeroen gaf, hij was totaal niet gedetailleerd aan het beschrijven en gaf veel onduidelijke hints.

Hint 6: “Dennis is van de week al geweest”

Tijdens de opdracht ‘Follow the money’ kapt Jeroen Patrick af als hij Dennis Wening wil noemen als oud-mol. Met de opmerking dat Dennis vorige week tijdens een opdracht al langs was gekomen. Op deze manier maakt Jeroen meteen een einde aan deze speculatie – hoewel Dennis wel één van de oud-mollen was die genoemd moesten worden.

Hint 7: rustig aan

Tijdens de laatste opdracht kiest Jeroen samen met Patrick alleen maar kaarten met hele lage bedragen uit de kaartenstandaard. Hierdoor wordt er maar weinig geld verdiend. Daarnaast nodigt Jeroen Patrick uit voor een ritje in de draaimolen, waarschijnlijk om tijd te rekken.

Aflevering 5 WIDM: Wegwerken

Jeroen valt niet écht op in deze aflevering, misschien wilde hij iets meer onder de radar blijven.

Hint 8: helpt de mol hier Nikkie en Tygo

Nikkie en Tygo moesten aan het begin van de aflevering wel uitkomen bij de helikopter. Het is dan wel heel toevallig dat Jeroen de aanwijzingen geeft voor Tygo en Nikkie. Heeft de mol hier als opdracht gekregen van de productie om ze juist goed te informeren? Of was het toch Nikkie zelf die de route al wist – lees hier alle hints die leiden naar Nikkie als mol.

Alle hints uit WIDM aflevering 6 naar Jeroen: Democles

In deze aflevering zit Jeroen in het zoekende-groepje. Het groepje waarin het het meest logisch zou zijn dat de mol daarin zou zitten als deze wil mollen. Het groepje in de helikoper heeft in deze aflevering namelijk weinig invloed op het spel.

Hint 9: Heel veel haast

Tijdens het zoeken naar hints en geld in deze aflevering was Jeroen steeds diegene die zo snel mogelijk weer verder wilde lopen. Daarnaast valt het ook op dat hij geen enkele keer geld heeft gevonden. Dit was telkens Patrick, waarmee hij in een team zat.

Hint 10: weer opvallend

Daarnaast was het ook heel verdacht dat Jeroen de tweede telefoon nog in zijn achterzak had zitten. Terwijl hij deze eigenlijk door had moeten geven aan Peggy of Ron. Was dit zijn manier om verwarring in de groep te brengen?

Hint 11: een gevouwen envelop

De envelop met hint die in het theater gevonden is door Peggy en Ron is gevouwen als ze hem vinden, terwijl er eerst nog geen vouw inzat toen er een shot van werd gemaakt voor de kijkers. De theorie is dat Jeroen deze misschien gevonden heeft en dubbelgevouwen weer verstopt heeft tussen twee stoelen terwijl de rest van de kandidaten druk bezig was met zoeken. Zou dit waar kunnen zijn of is het te ver gezocht?

De mol zou dit gedaan kunnen hebben omdat hij tijd wil verspillen aan het zoeken van hints, zodat er geen geld gevonden kan worden.

Hint 12: in het theater

In het theater wordt er een shot gemaakt van eerste een stoel met het nummer 4 en daarna met nummer 5 – samen is dit 45, wat de leeftijd is van Jeroen tijdens dit seizoen WIDM.

Hint 13: geld verdwenen

In deze aflevering is er ook geld verdwenen, er zijn namelijk 6 zakjes met 500 euro gevonden. Maar uiteindelijk heeft de opdracht maar 3400 euro opgeleverd.

Er is dus in het zoekende-groepje waarin Jeroen zat geld verdwenen. Dit moet wel gedaan zijn door een Mol en Jeroen is de enige die nog in het spel is en die in dit groepje zat.

Alle hints naar Jeroen uit aflevering 7 WIDM: Déjà vu

In deze aflevering lijken de pijlen toch echt op Jeroen gericht. Er zijn een paar best overtuigende hints die erop wijzen dat hij de mol is van dit seizoen.

Hint 14: Jeroen zijn handschrift

Dit is een heel belangrijke hint. De teksten die op de spiegels uit de eerste aflevering geschreven zijn blijken in aflevering 7 door de Mol handgeschreven te zijn. Op de onderstaande foto zie je dat het handschrift veel overeenkomsten vertoont met het handschrift van Jeroen. Een duidelijke hint naar hem als mol van WIDM.

hints WIDM aflevering 7

Hint 15: geld

Tijdens de eerste opdracht ‘achter je rug’ kijkt Jeroen bij het teruglopen niet in het laatste bakje waar het geld in zou hadden moeten liggen. Wist hij van tevoren dat deze al leeg zou zijn? Of ging hij in eerste instantie al helemaal niet voor het geld – iets wat typisch is voor een mol.

Hint 16: de mol in beeld?

Bij deze opdracht haalt de mol het geld uit het laatste bakje. De mol komt dus echt het spel ingelopen. Op een heel vaag beeld lijkt het alsof de mol te zien is aan de rechterkant van het beeld terwijl Nikkie naar de oud-mol toe loopt. Deze lijkt qua postuur een beetje op Jeroen …

Hint 17: ‘IK’

Nadat Jeroen de envelop met het vraagteken heeft gepakt in de eerste opdracht, lees hij de uitleg over de spiegels voor. Daarbij benadrukt hij het woordje ‘IK’ – vanuit de mol. Daarnaast lees hij ook een iets andere tekst voor dan dat er op het kaartje staat.

Hint 18: Min geld

Daarnaast wordt er in de tweede opdracht ook gediscussieerd over de ‘lege’ tonnen, die min geld opleveren. Nikkie stelt voor dat een lege ton een spatie moet voorstellen – Tygo gaat hier tegenin, maar Jeroen is het met Nikkie eens. Waarbij Nikkie in haar biecht zegt: “Een mol hapt altijd op min geld en er is er maar eentje die ja zegt”. Dit is Jeroen dus, is dit een hint naar Jeroen als mol van WIDM?

Hint 19: verdient de mol hier expres geld?

In de laatste opdracht worden er 3 vragen goed beantwoord, allemaal door de verdachte mol-kandidaten: Nikkie en Jeroen. Jeroen beantwoord zelfs 2/2 vragen goed – als hij de mol is zou hij dit misschien niet gedaan hebben.

Dit leverde namelijk toch weer 500 euro op voor de pot zo vlak voor het einde van WIDM. Nikkie heeft 1/2 vragen goed beantwoord. Tygo heeft daarin tegen beide vragen verkeerd beantwoord. Wat was de tactiek van de mol in deze opdracht?

Lees ook: Álle hints van de laatste aflevering WIDM 2020 het jubileumseizoen

Reageer op artikel:
WIDM recap: 19 hints die wijzen naar Jeroen als mol van WIDM 2020
Sluiten