Rosa Tettero
Rosa Tettero Nieuws 6 juli 2017

Wauw! Hip dips zijn helemaal hot en dat is fantastisch nieuws

Verwarrend is het, al die lichaamsvormen. Peren, appels, zandlopers. Je kunt er behoorlijk onzeker van worden. Want wat voor fruit is jouw lichaam nou weer? Hulde aan de mensen die de diversiteit aan lichaamstypes vieren. Elk lichaam is anders en niet elk lichaam voldoet aan zo'n fruittype. Zo ook de hip dips.

Pronk met je vormen

De nieuwste lichaamsvorm die vrouwen omarmen en waarmee ze pronken: de hip dips. Ook bekend als de viool heupen. Dan krijg je er wellicht een beter beeld bij. Deze naam verwijst naar een lichte inkeping die sommige vrouwen hebben in het gebied waar de heupen overlopen naar de dijen.

Heupen kunnen een gebied zijn waar je vrij onzeker over bent. Je bent curvy of een plank. Maar de hip dips kwamen eigenlijk nooit voorbij op social media. Tot nu.

Al honderden vrouwen hebben hun prachtige hip dips laten zien op social media. En hiermee bewijst de vrouw maar weer in hoe veel verschillende soorten en vormen wij voorkomen. Én hoe prachtig dat is. Ben jij ook gezegend met deze prachtige vorm?

Waarom heb ik hip dips?

Heidi Powell, fitness blogger en celebrity trainer legt uit dat sommige vrouwen ‘zadelzakken’ hebben, net als zij zelf. Het is eigenlijk net als cellulitis, sommige vrouwen hebben het en sommige niet. De vorm die we krijgen zit in ons DNA en daar kun je niets aan veranderen. Het gaat erom dat je zelfverzekerd genoeg bent om jouw unieke vorm te omarmen.

Hip dips hebben is volkomen normaal. De ‘dip’ krijg je wanneer je buitenste dijspier en de spier net onder je heup dominant zijn. Dit heeft niets te maken met de hoeveelheid vet in dat gebied. Ongeacht hoe klein, groot, gespierd of rond je lichaam is, de ‘dip’ heeft te maken met de vorm van je spieren en botten.

Mocht je je toch vreselijk irriteren aan je hip dips, zorg er dan voor dat je deze spieren, aan de buitenkant van je dijen, niet traint. Focus juist op de omliggende spieren om het verschil te verkleinen. Wij raden je echter aan om deze prachtige vorm te waarderen, je bent juist enorm uniek en mooi:LEES OOK:
Mannendossier: 11 onverwachte dingen die mannen fantastisch aan ons vinden

Reageer op artikel:
Wauw! Hip dips zijn helemaal hot en dat is fantastisch nieuws
Sluiten