Joke-Jiers Botma
Joke-Jiers Botma Love 13 nov 2015

Hips don’t lie: Dit is de reden waarom muziek de seks zoveel beter maakt

Het is een ware klassieker. Een zwoel muziekje op de achtergrond terwijl je de liefde bedrijft met je lover. De één houdt ervan en de ander zegt het niet per se nodig te hebben. Al vinden jullie het stiekem natuurlijk ook heerlijk om te bouncen in bed op de meest hete nummers die er maar bestaan.

En we vinden het niet alleen, maar uit wetenschappelijk onderzoek blijkt zelfs dat je seksleven er een boost van krijgt. Dopamine is het hormoon dat wordt afgegeven als we eten, slapen en seks hebben. Onderzoekers van de McGill University ontdekten dat het luisteren naar muziek tijdens de seks ons lichaam nóg meer dopamine afgeeft.

Uit een andere studie bleek dat luisteren naar muziek zelfs ervoor zorgt dat we meer opgewonden raken, ons hart letterlijk sneller gaat kloppen, onze ademhaling versnelt en dat de doorbloeding van de huid beter wordt.

Daarnaast blijkt ook dat onze sex moves verbeteren zodra we de daad uitvoeren op een heet hitje. Dat komt namelijk omdat we ons makkelijker kunnen focussen op onze bewegingen en niet worden afgeleid door andere dingen in de omgeving. Je wordt één met de muziek en je kan totaal opgaan in de beat, tekst en sound van het nummer.

Uiteraard willen we jullie deze top tien sexy nummers niet onthouden. Deze is tot stand door music psychologist Daniel Mullensiefen. Hij deed onderzoek naar het favoriete nummers tijdens de seks onder 2000 mensen in Engeland tussen de 18 en 91 jaar oud. En wij zeggen eerlijk, deze nummers mogen niet ontbreken op een spannende avond:

1. “She’s Like The Wind” by Patrick Swayze

2. “Sexual Healing” by Marvin Gaye

3. “Boléro” by London Symphony Orchestra

4. “Take My Breath Away” by Berlin

5. “You See The Trouble With Me” by Barry White

6. “Let’s Get It On” by Marvin Gaye

7. “Unchained Melody” by Righteous Brothers

8. “My Heart Will Go On” by Celine Dion

9. “Je T’aime” by Serge Gainsbourg

10. “I Will Always Love You” by Whitney Houston

We weten niet of Whitney Houston nou lustopwekkend is, maar het valt te proberen. Anders kun je ook nog altijd luisteren naar Ginuwine, Mura Masa, Jagged Egde, Chris Brown, Usher en naar je eigen favorietjes natuurlijk.

LEES OOK: 9x waarom goedmaakseks de allerlekkerste seks is

Reageer op artikel:
Hips don’t lie: Dit is de reden waarom muziek de seks zoveel beter maakt
Sluiten