Inga Stoit
Inga Stoit News 6 augustus 2018

Een Belgische meteoroloog zegt dat de hitte nog tot oktober duurt, dus maak je borst maar nat

Het is nu al een hele tijd behoorlijk heet in Nederland. Volgens een Belgische meteoroloog, gaat deze hitte nog heel lang aanhouden – tot oktober. Dat betekent wellicht dat jij aardig nog wat korte jurkjes en rokjes kunt aanschaffen, want dit wordt misschien wel onze langste zomer ooit.

Het is zo heet dat we er af en toe genoeg van hebben. We zijn blij dat het niet regent, maar toch – de hitte vermoeit ons. Op vrije dagen is het een feestje, dan gaan jij en je vriendinnen naar het strand of naar het zwembad. Maar op school/werkdagen is het behoorlijk vermoeiend en dit duurt tot oktober.

Hitte 2018

Je hebt gelijk, deze week krijgen we te maken met regen en een dipje in de hitte. Maar daarna gaat de zon weer volop schijnen. Tenminste, als we deze Belgische meteoroloog mogen geloven.

Deze resultaten zijn opgemaakt uit weermodellen die het komende seizoen voorspellen. Philippe Mievis (de meteoroloog) , zag daarop dat dit warme weer nog tot oktober duurt. De weersomstandigheden zien er heel anders uit dan de voorgaande jaren. En pfff, dat merken wij absoluut.

Oh no! Pas op als je op het strand bent want er zijn kwallen verwacht

De warme zomer duurt tot oktober

Volgens Meivis is dit warme weer het gevolg van een vicieuze cirkel. Doordat de lucht zo droog en warm is, komt de vochtige luchtmassa daar niet doorheen. De kans op regen wordt daardoor kleiner en dus blijft de lucht droger. Maar gelukkig zijn er in september en oktober geen hittegolven meer verwacht.

Het wordt wel warm, het blijft 20 tot en met 25 graden. En dat is behoorlijk hoog voor de tijd van het jaar. Dat betekent nog even lekker los gaan in de sale nu het nog kan, want die extra zomeritems komen erg goed van pas.

Reageer op artikel:
Een Belgische meteoroloog zegt dat de hitte nog tot oktober duurt, dus maak je borst maar nat
Sluiten