We kunnen het niet vaak genoeg zeggen: gebruik hittebeschermer voor je haar

We stijlen, krullen en föhnen er met z’n allen op los. Je wilt tenslotte dat je haar altijd goed zit. Krulletje weg, krulletje erbij: je wordt er zelf erg vrolijk van. Je haar alleen minder. Al helemaal als je ook nog eens geen goede hittebeschermer gebruikt. Eeuwig zonde!

Met name de stijltang is een echte boosdoener. De meeste meiden stijlen hun haar op maar liefst 230 graden Celsius, funest voor die mooie lokken van je. En dan ook nog eens zonder hittebeschermer *shame on you*.

Gebruik altijd hittebeschermer voor je haar

Wie geen afgebroken haar of dode bos stro op haar hoofd wilt krijgen, zal echt moeten denken aan hittebeschermer. Dit spul spray of kneed je in je haar voordat je aan de slag gaat met je gloed hete stylingtools. Of je het nou alleen even kort fóhnt, stijlt of krult, een uitzondering hierover bestaat er niet.

Een haarstyliste wilde graag laten zien hoe belangrijk het is om je haar te beschermen tegen het warme staal of de warme lucht. Hiervoor deed ze een test met een boterham. Deze sprayde ze voor de helft in met een hittebeschermer, de andere helft niet. De boterham gaat in de toaster en je ziet een enorm verschil. Check hieronder de video voor het eindresultaat.

Gebruik altijd bescherming tegen de hitte

In de video zie je dus hoeveel bescherming de spray biedt aan de boterham (kun je nagaan). De helft waar de bescherming op zit, is prachtig wit gebleven, de andere helft is verbrand. Wat hebben we hier nu van geleerd? Altijd een hittebeschermer gebruiken! Maakt niet uit of je stijlt, föhnt of krult. Doe het nou maar gewoon.

Krijg jij je droge of pluizige bos haar niet meer shiny? Ook zo’n last van droog haar de laatste tijd? Wij zetten de 5 beste tips op een rij

Reageer op artikel:
We kunnen het niet vaak genoeg zeggen: gebruik hittebeschermer voor je haar
Sluiten